Surprize frumoase, de 8 Martie, din partea echipei Edelweiss

08 Martie 2019
Printre râsete de copii, am găsit-o, în satul Fîrlădeni, Căuşeni, pe doamna Liuba Roşca, exact aşa cum ne-a fost descrisă – o femeie blândă, veselă şi cu ochi care exprimă bunătate şi grijă.
Surprize frumoase, de 8 Martie, din partea echipei Edelweiss
Printre râsete de copii, am găsit-o, în satul Fîrlădeni, Căuşeni, pe doamna Liuba Roşca, exact aşa cum ne-a fost descrisă – o femeie blândă, veselă şi cu ochi care exprimă bunătate şi grijă.

Ziua de 8 Martie este despre femei curajoase, bune şi care dăruiesc iubire necondiţionată celor din jur. Doamna Liuba întruneşte toate calităţile acestea şi încă şi mai multe.

La cei 62 de ani ai săi, profesează ca asistent parental profesionist şi a crescut şi a educat, alături de soţul său, până acum, 32 de copii. Doi dintre aceştia sunt copiii lor biologici, iar ceilalţi 30 sunt copii rămaşi fără îngrijire părintească, dar pe care cei doi soţi i-au crescut ca şi cum ar fi ai lor. Acum, cuplul se bucură şi de 12 nepoţei care le fac zilele mai frumoase.

Din recunoştinţă şi dragoste, fetele mai mari au vrut să îi mulţumească într-un mod special doamnei Liuba, aşa că au apelat la echipa noastră. Mare i-a fost surpriza şi bucuria atunci când a văzut la ea în prag Fundaţia lui Vlad Plahotniuc ,,Edelweiss”.

,,Chiar dacă iată, un copilaş vine, cum poţi să-i spui copilului că deja nu mai vreau ori nu mai am putere şi închidem toată... Nu poţi să-i spui aşa copilului, trebuie să-l aştepţi deja să crească, să facă studii şi să fie împlinit copilul cela. Dacă te-ai apucat de un lucru înseamnă că trebuie să-l faci până la urmă.", ne mărturisea Liuba Roşca, după ce am felicitat-o pentru mărinimia sa.
 
Toţi copiii săi au numai vorbe de mulţumire şi de recunoştinţă pentru soţii care i-au învăţat cum să fie oameni de bine astăzi şi care le-au oferit căldura unui cămin.
 
,,Ei cu adevărat au fost un pilon de bază în viaţa mea şi au ştiut să mă îndrume pe o cale corectă, bună, ca la ziua de astăzi să culeg roadele la ceea ce au învestit, nu financiar, dar sufleteşte, moral, spiritual."
 
,,M-au învăţat să gătesc, m-au învăţat să fiu curată şi ea e o gospodină enorm de bună. M-au învăţat să brodez, să croşetez, de toate m-au învăţat. Eu nici nu pot enumera, pentru mine o să fie un exemplu foarte mare. "

O pasiune a dumneaei în timpul liber este brodatul. Coase minunat, cu răbdare şi atenţie. Am vrut, ca în această zi specială, să îi facem o surpriză frumoasă, aşa că i-am dus în dar o maşină de brodat, care să o ajute să croşeteze modele frumoase şi de acum încolo.

Ne bucurăm mult că fetele ne-au scris şi ne-au povestit despre cazul acestei familii atât de bune la suflet şi că am putut şi noi să o răsplătim cu un mic dar pe cea care şi-a dedicat toată viaţa formării destinelor unor copii.

,,Astăzi am avut onoarea să o cunoaştem pe doamna Liuba, pe soţii Roşca, de fapt, care au crescut şi s-au îngrijit de 32 de copii, au marcat destinul copiilor. Noi o felicităm pe doamna Liuba, felicităm toate mamele, toate bunicile cu ocazia zilei de 8 martie şi le dorim sănătate tuturor femeilor.”, Lidia Cucoş, Director Executiv Edelweiss.