Izvorul cu apă potabilă din Meşeni a fost amenajat cu susţinerea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”

02 Noiembrie 2017
Cel de-al patrulea proiect câştigător al Concursului pentru modernizarea satelor Moldovei a fost inaugurat astăzi de către reprezentanţii Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”. ​
Izvorul cu apă potabilă din Meşeni a fost amenajat cu susţinerea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”
Cel de-al patrulea proiect câştigător al Concursului pentru modernizarea satelor Moldovei a fost inaugurat astăzi de către reprezentanţii Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Izvorul de aprovizionare cu apă potabilă din localitatea Meşeni, raionul Rezina, care a stat în paragină peste 40 de ani, a fost amenajat în cadrul proiectului naţional „Satul Viitorului”.

Mai mult de 200 de localnici au participat azi la sfinţirea izvorului. Ne-au mărturisit că obişnuiesc să vină de la primele ore ale dimineţii să ia acasă apa curată care izvorăşte de la zeci de metri adâncime. „E frumos, dă Doamne să fie apă şi să fie şi mai frumos. O să îngrijim de dânsul să fie curat, flori o să punem. O făcut să fie frumos în sat, apa e scumpă.” a zis unul dintre sătenii prezenţi la eveniment.

Şi reprezentanţii administraţiei locale au mulţumit pentru susţinerea proiectului şi au precizat că acest izvor este o binecuvântare, nu numai pentru cei din localitate, dar şi pentru zeci de trecători. „Au apărut mai multe proiecte care aveau nevoie de atenţie, printre care era şi izvorul. Noi am propus izvorul fiindcă era într-o stare dezastruoasă. Prin această iniţiativă ne dorim să asigurăm oamenilor acces gratuit la apă potabilă de calitate” susţine primarul satului, Efim Mardari.

La rândul său, directorul executiv al Fundaţiei Edelweiss, Lidia Cucoş, a arătat că astfel de iniţiative sunt extrem de importante pentru satele din ţara noastră. „Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” susţine toate iniţiativele frumoase. Îngrijirea fântânilor, curăţarea izvoarelor fac parte dintre tradiţiile străvechi, aproape de valorile noastre naţionale, care ne definesc ca popor”.

Concursul de proiecte „Satul Viitorului” a început anul acesta, pe data de 3 martie. În total, au fost depuse 42 de planuri. Juriul a selectat cinci dintre acestea, iar Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a alocat un million de lei pentru finanţare. Prin sprijinirea acestor proiecte de dezvoltare locală, Fundaţia îşi propune să încurajeze familiile din ţara noastră să-şi construiască un viitor acasă, în Moldova.