Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a oferit în dar un microbuz, în cadrul proiectului „Satul Viitorului”

20 Octombrie 2017
Copiii din mai multe sate din raionul Hânceşti vor parcurge mai uşor drumul până la grădiniţa şi centrul comunitar din Sărata Galbenă, cu ajutorul microbuzului oferit de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”. ​
Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a oferit în dar un microbuz, în cadrul proiectului „Satul Viitorului”
Copiii din mai multe sate din raionul Hânceşti vor parcurge mai uşor drumul până la grădiniţa şi centrul comunitar din Sărata Galbenă, cu ajutorul microbuzului oferit de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Acesta este cel de-al treilea proiect de dezvoltare locală din cadrul campaniei naţionale „Satul Viitorului”, prin care Fundaţia „Edelweiss” contribuie la dezvoltarea localităţilor rurale din Republica Moldova.

Cu noul microbuz vor circula copiii din satele comunei Sărata Galbenă. Unii dintre ei au nevoi speciale aşa că un mijloc de transport adaptat acestor nevoi le era demult necesar. „Vechiul microbuz nu era dotat cu rampă de acces şi loc special pentru scaunul rulant. Avea doar opt locuri, iar copiii erau permanent înghesuiţi. Părinţii nu au posibilitatea să circule cu transportul personal iar transport public nu există. Locuiesc în zone defavorizate, aş spune eu”, a menţionat managerul Centrului Comunitar „Viitorul”, Elena Scripnic.

Prin intermediul proiectului, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” îşi propune să sprijine proiecte de dezvoltare locală şi să încurajeze, în felul acesta, familiile din ţara noastră să-şi construiască o viaţă mai bună, în Moldova. „Copiii sunt viitorul acestei ţări, iar ei au nevoie de grijă şi atenţie din partea noastră. Merită toate investiţiile şi eforturile noastre pentru a le oferi condiţii să mergă la şcoală şi să-şi clădească un trai decent, aici, acasă”, a declarat directorul executiv „Edelweiss”, Lidia Cucoş.

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a lansat, în data de 3 martie 2017, un concurs în cadrul campaniei „Satul viitorului”. Cele mai bune cinci proiecte de dezvoltare locală selectate vor beneficia de un premiu în valoare de 200 de mii de lei din partea Fundaţiei.