Edelweiss donează cărţi în cinci noi localităţi!

14 Noiembrie 2012
Copiii din satele Ciufleşti, Baccealia, Fârlădeni şi Cârnăţeni, din raionul Căuşeni, au primit din partea Fundaţiei Edelweiss o donaţie de carte, pentru bibliotecile din şcoli.
Edelweiss donează cărţi în cinci noi localităţi!
Copiii din satele Ciufleşti, Baccealia, Fârlădeni şi Cârnăţeni, din raionul Căuşeni, au primit din partea Fundaţiei Edelweiss o donaţie de carte, pentru bibliotecile din şcoli. De asemenea, volume de cărţi au fost oferite şi Liceului Teoretic Ion Creanga din oraşul Căuşeni, în cadrul campaniei "Pentru Cartea Moldovei" demarată de Edelweiss.

Vizita Fundaţiei în cele cinci localităţi din Căuşeni i-a prins pe dascăli într-un moment greu: pedagogii tocmai au aflat că, aşa cum prevede noua formulă de finanţare a instituţiilor de studii, fiecare şcoală şi liceu va primi doar puţin peste 6 mii de lei pentru un elev în anul 2013. "Cel puţin pentru cheltuielile pentru fondul de carte, conducerile şcolilor nu trebuie să îşi mai facă griji!" - au spus, optimişti, aleşii locali din cele cinci localităţi ale raionului Căuşeni, prezenţi şi ei la donarea lotului de carte.

Pe parcursul anului 2012, Campania "Pentru Cartea Moldovei" numără peste 30 000 beneficiari care deja au obţinut cărţi noi în limba romană. „Noi credem în oferirea şanselor egale pentru toţi cei care doresc să îşi valorifice potenţialul. Toţi cei care vor să înveţe, trebuie să aibă acces la manuale şi cărţi", a declarat Lara Castravet, Coordonator de proiecte al Fundaţiei Edelweiss.

Campania "Pentru Cartea Moldovei" continuă pe parcursul acestui an, fiind programate alte donaţii pentru lunile noiembrie şi decembrie.