Fundaţia Edelweiss salvează un copil cu viciu cardiac

22 Noiembrie 2010
Fundaţiei Edelweiss a donat 7,000 dolari pentru operarea la Centrul de Chirurgie Cardiologică "N. Bakulev", din Moscova, a unei fetiţe care s-a născut cu viciu cardiac grav. Noemi Ursan este din Ruseni, Edineţ, are valvele încrucişate şi insuficienţă de oxigen în sânge.
Fundaţia Edelweiss salvează un copil cu viciu cardiac
Fundaţiei Edelweiss a donat 7,000 dolari pentru operarea la Centrul de Chirurgie Cardiologică "N. Bakulev", din Moscova, a unei fetiţe care s-a născut cu viciu cardiac grav. Noemi Ursan este din Ruseni, Edineţ, are valvele încrucişate şi insuficienţă de oxigen în sânge. Fetiţa are nevoie de o proteză cardiacă. La câteva luni, fetiţa a trecut mai multe investigaţii medicale dar operaţia era inevitabilă.

Fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu mama şi bunicul lui Noemi şi le-a înmânat suma necesară pentru operaţie, urându-le mult succes şi exprimându-şi speranţa că intervenţia va fi reuşită, iar Noemi se va însănătoşi şi îşi va continua viaţa alături de familia sa.

Valeria Ursan, mama lui Noemi: "Vrem să mulţumim Fundaţiei Edelweiss pentru sprijinul acordat. De această donaţie depinde viaţa acestui copil. Suntem foarte bucuroşi că am primit acest ajutor şi sperăm să fie cu succes tot ceea ce urmează să facem. Prima operaţie ce a permis alimentarea cu oxigen a organismului la 70% a fost făcută cu ajutorul donaţiilor din partea familiei noastre şi a prietenilor. Acum vom putea trata definitiv această boală."

Andrei Bodarev, bunicul lui Noemi: "Mi-am dorit nepoţi foarte mult. Ţin foarte mult la nepoţica mea. Nu-mi ajung cuvinte să mulţumesc acestei Fundaţii care ne ajută la însănătoşirea nepoţicăi. Ne dorim foarte mult ca la ea să fie totul ca şi la ceilalţi copii."

Fundaţia EDELWEISS este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi apolitică, înfiinţată de către omul de afaceri Vlad Plahotniuc în scopul creării unor oportunităţi echitabile pentru oamenii talentaţi şi dezavantajaţi din Republica Moldova. Fundaţia are misiunea de a contribui la dezvoltarea societăţii prin elaborarea şi implementarea unor proiecte în domeniul cultural, educaţional, social, economic şi de protecţie a mediului înconjurător. Toate iniţiativele fundaţiei se bazează pe ideea că toţi oamenii trebuie să aibă posibilitatea să-şi atingă pe deplin potenţialul pentru a contribui la dezvoltarea societăţii. Aceasta poate fi realizat prin crearea oportunităţilor pentru oamenii talentaţi, sprijinirea tinerilor capabili, încurajarea iniţiativelor care dezvolta potenţialul oamenilor de a-şi îmbunătăţi propria viaţă şi susţinerea programelor ce vor contribui la dezvoltarea societăţii noastre. Fundaţia crede în dreptul fiecărui individ de a-şi construi singur destinul şi viitorul. Credem atât în tineri, pentru că în ei se află entuziasmul, dinamismul şi forţa inovatoare, cât şi în vârstnici, pentru că ei ne aduc încrederea, înţelepciunea şi experienţa anilor.