Copiii cu paralizie cerebrală infantilă, operaţi cu sprijinul Edelweiss

23 Noiembrie 2010
Fundaţia Edelweiss acordă sprijin financiar pentru 3 copii cu paralizie cerebrală infantilă, de la Centrul de Servicii Comunitare pentru Copiii în Situaţii de Risc “Casa pentru Toţi”, din Ungheni.
Copiii cu paralizie cerebrală infantilă, operaţi cu sprijinul Edelweiss
Fundaţia Edelweiss acordă sprijin financiar pentru 3 copii cu paralizie cerebrală infantilă, de la Centrul de Servicii Comunitare pentru Copiii în Situaţii de Risc “Casa pentru Toţi”, din Ungheni. Centrul deserveşte circa 40 de copii şi a solicitat finanţarea a 4 operaţii pentru Olesea Lupu, de 12 ani, 3 operaţii pentru Marcel Pacisin, de 13 ani, şi 2 operaţii pentru Dumitru Cozlov, de 15 ani.

Potrivit Centrului, aceşti copii au nevoie în regim de urgenţă de operaţie ortopedică. Maladia apare în urma traumelor la naştere. Aceşti copii au fost operaţi în trecut, însă o astfel de operaţie trebuie efectuata odată la 2 ani (permite dezvoltarea muşchilor, întăreşte ligamentele pentru a permite mişcarea mâinilor şi picioarelor).

Mai mult, potrivit responsabililor de la Centrul din Ungheni, părinţii planificau să anuleze operaţiile din cauza lipsei de mijloace financiare. Operaţiile curente, finanţate de Edelweiss, vor fi efectuate cu laser de specialişti ruşi, invitaţi special pentru aceasta. În afară de banii donaţi pentru operaţii, câte 700 euro pentru fiecare copil, fundaţia Edelweiss a oferit copiilor enciclopedii şi seturi de puzzle.
Vlad Plahotniuc, Fondatorul Edelweiss: " Sunt sigur că aceste intervenţii chirurgicale vor avea un impact pozitiv, iar noi ne propunem să susţinem aceşti copilaşi şi în continuare. Îndemn părinţii să fie puternici şi le propun să lucrăm împreună pentru a asigura acestor copii implicarea activă în viaţa comunităţii."

Marcel Pacişin, beneficiar: " Vă mulţumesc pentru donaţie".
Maria Calchei, directorul Centrului: "Aceasta va fi a treia intervenţie pentru Dumitru. Înainte el se putea deplasa doar în vârful degetelor şi cu ajutor. Astăzi el calcă pe toată talpa piciorului şi pentru noi acesta este un progres. Marcel şi Olesea la moment se deplasează doar prin odaie. Cu ajutorul Fundaţiei Edelweiss, aceşti copii vor avea o şansă de reuşită şi sperăm să-şi poată realiza acele scopuri şi obiective pe care şi le-au propus. Cel puţin să reuşească să se auto-deservească. Copiii vor preţui foarte mult acest gest."