Centrul de Reabilitare şi Integrare a bătrânilor din Ungheni a primit donaţie de la Edelweiss

23 Noiembrie 2010
Centrul de Reabilitare şi Integrare a bătrânilor din Ungheni, care deserveşte zilnic 50 de bătrâni solitari din Ungheni, rămaşi fără ajutorul celor apropiaţi, a beneficiat din partea Fundaţiei Edelweiss de plapume, mobilier şi televizoare.
Centrul de Reabilitare şi Integrare a bătrânilor din Ungheni a primit donaţie de la Edelweiss
Centrul de Reabilitare şi Integrare a bătrânilor din Ungheni, care deserveşte zilnic 50 de bătrâni solitari din Ungheni, rămaşi fără ajutorul celor apropiaţi, a beneficiat din partea Fundaţiei Edelweiss de plapume, mobilier şi televizoare. Centrul are drept scop reabilitarea psiho-socială a persoanelor în etate; crearea condiţiilor optime de trai şi prestarea serviciilor de cazare, alimentare, asistenţă socială, medicală-primară, etc.
Vlad Plahotniuc, fondatorul Edelweiss: "Vârsta a treia ar trebui să fie o vârstă însoţită de linişte sufletească, nobleţe şi înţelepciune.

Cu părere de rău constatăm că actualmente în ţara noastră deseori această vârstă este însoţită de sărăcie, boli, singurătate, ceea ce împovărează şi întunecă bucuria acestei vârste, frumoase de fapt. Văd că aceste centre de reabilitare, precum este şi acest Centru în Ungheni, reprezintă speranţa şi salvarea acestor bătrâni, ele reduc din griji şi poveri şi le readuc în ochi speranţa zilei de mâine. Anume acesta este şi unul dintre obiectivele Fundaţiei Edelweiss, ce-şi desfăşoară activitatea pe tot teritoriul ţării, reacţionând prompt la toate solicitările oamenilor nevoiaşi."

Neli Lupu, director Centru: " Necesităţile Centrului sunt deosebit de mari, suntem la balanţa Primăriei, însă primăria nu este în putere să ne acopere toate necesităţile. De aceea noi intervenim cu diferite cereri, către diferiţi finanţatori străini, donatori."

Alexandru Ambros, primar al oraşului Ungheni: "Acest gest este unul foarte bun, şi anume de a dezvolta o cultură a donaţiei. Acest gest ar trebui să fie preluat şi de alţi oameni de la noi din ţară şi să servească drept exemplu."

Maria MORARU beneficiar, Centru de recuperare, Ungheni " Noi suntem tare bucuroşi că ni s-au adus televizoare. Este şi aici televizor. Noi privim emisiunile. Dar dacă este un televizor în odaie, fiecare priveşte ce-i doreşte sufletul."