15.000 de cutii cadou oferite familiilor din Republica Moldova prin campania “O nouă viaţă” a Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”

12 Iunie 2018
Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău a fost prima maternitate la care, în urmă cu peste 2 ani, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” lansa campania “O nouă viaţă”. De atunci, mii de bebeluşi au venit pe lume aici şi în alte 23 de maternităţi din ţară, iar Edelweiss i-a întâmpinat pe toţi cu un dar de “Bun venit pe lume!”.
15.000 de cutii cadou oferite familiilor din Republica Moldova prin campania “O nouă viaţă” a Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”
Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău a fost prima maternitate la care, în urmă cu peste 2 ani, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” lansa campania “O nouă viaţă”. De atunci, mii de bebeluşi au venit pe lume aici şi în alte 23 de maternităţi din ţară, iar Edelweiss i-a întâmpinat pe toţi cu un dar de “Bun venit pe lume!”.
 
 Cu multă emoţie, echipa Fundaţiei a oferit cutia cadou, cu numărul 15.000 din cadrul campaniei, familiei Tulba, din comuna Băcioi, în care au venit pe lume, nu unul, ci trei bebeluşi.
 
Membrii Fundaţiei Edelweiss au sărbătorit alături de fericiţii părinţi acest moment special al vieţii lor, iar pe lângă cutiile pline cu produse de îngrijire, le-au oferit în dar şi scaune auto, pentru ca micuţii Ciprian, Gabriel şi Laura să poată călători în siguranţă.
 
Grijile care apar cu trei bebeluşi deodată sunt copleşitoare, dar şi bucuria este pe măsură. Tăticul tripleţilor mărturiseşte că încă se obişnuieşte să se îngrijească de toţi, în acelaşi timp şi spune că sprijinul primit din partea Edelweiss le va fi de mare folos.

 "La început nu-mi venea să cred, dar pe urmă mi-am venit în fire şi totul a fost bine. Suntem foarte fericiţi, mult aşteptaţi! Unul într-o mână, altul în altă mână şi îi legănăm, îi hrănim, dormim puţin, câte o oră pe noapte dormim. Mulţumim domnului Vlad Plahotniuc pentru cadourile oferite pentru copii şi pentru toată lumea!” a spus Vasile Tulba.  
 
 
Mămica Tatiana este un model de tărie, a reuşit să ducă o sarcină grea, dar spune că o mamă poate duce multe pe umerii ei, doar ca să îşi ţină comorile în braţe: "A fost puţin greu, însă, dacă este mult aşteptat, durerea nici nu o simţi. Dacă Domnul mi-a dat trei, mulţumim din suflet şi le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături. Fundaţiei Edelweiss îi mulţumim din suflet şi sperăm să creştem mari, sănătoşi şi voinici.", a declarat proaspăta mamă de tripleţi.

De la un moment atât de fericit în familie, nu puteau lipsi nici bunicile, care spun ca abia aşteaptă să îşi dădăcească cei trei nepoţei.
"Niciodată în viaţă nu m-am gândit că o să am trei nepoţi. Am aşteptat 11 ani şi eu le doresc la copiii mei şi la nepoţii mei tot binele din lume"
 "Suntem foarte fericiţi de nepoţei, căci tare greu ne-a fost fără dânşii."
 
Lidia Cucoş este director executiv al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” şi omul care a trăit, s-a emoţionat şi s-a bucurat de fiecare pas al campaniei alături de familii. Este fericită că în doi ani campania a ajuns să ofere, odată cu aceste cutii cadou, atât de multe mâini de ajutor părinţilor din toată ţara.
 
 "Noi astăzi am venit la Institutul Mamei şi Copilului pentru a felicita familia Tulba, care sunt beneficiarii cu numărul 15.000 al Campaniei "O nouă viaţă". Noi le spunem în primul rând "Bun venit pe lume!". Ne dorim să-i ştim în siguranţă, indiferent unde vor pleca, cât de lungi vor fi distanţele. De aceea, le-am pregătit încă un cadou, câte un scaun auto pentru fiecare copilaş. Să-l pună acolo în maşină, să aibă înger păzitor indiferent unde se vor deplasa ", a declarat Lidia Cucoş.
 
Încă de la momentul lansării campaniei, personalului medical de la Institutul Mamei şi Copilului i-a revenit misiunea extraordinară de a da mămicilor atât vestea că au adus pe lume copii frumoşi şi sănătoşi, dar şi că vor primi un dar care le va ajuta să îi îngrijească aşa cum trebuie.

„Noi am început colaborarea frumoasă cu Fundaţia domnului Vlad Plahotniuc încă de mai mult de doi ani în urmă. Datorită acestui proiect, fiecare copilaş care se naşte în instituţia noastră primeşte un cadou. Ne bucurăm că aceasta campanie, care a fost lansată la instituţia noastră, a ajuns în acest moment în 24 de centre prenatale din Republica Moldova.”, a spus Sergiu Gladun, directorul Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău.  

Campania “O nouă viaţă” este derulată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” în 24 de maternităţi din ţară. Fiecare copil venit pe lume la aceste maternităţi, primeşte în dar cutia cadou cu produse esenţiale de îngrijire în primele luni de viaţă. Cutie conţine scutece de unică folosinţă, body-uri din bumbac, botoşei, produse cosmetice şi medicale, o saltea şi multe alte produse utile proaspetelor mămici.