Campania “O nouă viaţă”, de trei săptămâni la maternitatea din Călăraşi

13 Aprilie 2018
Maternitatea din Călăraşi a fost inclusă în proiectul Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”, “O nouă viaţă”, în luna martie, odată cu extinderea acestuia în 24 de maternităţi din ţară.
Campania “O nouă viaţă”, de trei săptămâni la maternitatea din Călăraşi
Maternitatea din Călăraşi a fost inclusă în proiectul Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”, “O nouă viaţă”, în luna martie, odată cu extinderea acestuia în 24 de maternităţi din ţară. 
 
Marina Savciuc este una dintre mămicile care au născut de curând aici. Are doi copii, iar faptul că şi altcineva, pe lângă familie, se mai gândeşte la binele lor, îi dă curaj şi încredere că micuţii ei vor creşte într-o societate mai bună.
 
Şi celelalte mămici pe care le-am întâlnit la Călăraşi s-au bucurat mult de darul primit din partea Fundaţiei. Spun că obiectele le vor fi extrem de utile, iar ideea campaniei, de a avea grijă ca nou născuţii din ţară să aibă cele necesare în primele zile de viaţă, înseamnă nu mai puţin decât grijă pentru viitorul ţării.
 
“Mesajul nostru pentru toţi este un “Bun venit pe lume!”. Le urăm mămicilor să aibă parte de copii sănătoşi, de momente frumoase, iar noi le suntem alături cu tot sufletul.”, a spus directorul executiv al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss”, Lidia Cucoş.
 
Medicii spitalului spun că graţie derulării campaniei numărul mamelor care vor alege să nască în această maternitate va creşte, cu siguranţă.
 
“Ne bucurăm că micuţii noştri au posibilitatea să primească cadoul. Gravidele se duceau şi năşteau la Chişinău. Sperăm că mamele o să vină să nască în Călăraşi.”, afirmă Silvia Bobescu, directorul spitalului raional din Călăraşi.
 
“Chiar vreau să vă spun că am fost o perioadă invidioşi, pentru că această frumoasă campanie nu se desfăşura şi în Călăraşi.”  Vitalie Triboi, medic neonatolog.
 
Şi autorităţile raionale apreciază campania şi sunt mulţumiţi că tinerii părinţi din raion primesc un sprijin în plus la începutul vieţii lor de familie.
 
“Mulţumesc Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc pentru această intervenţie frumoasă făcută la Călăraşi. Consider că această măsură este una binevenită, o încurajare bună pentru familiile tinere.” a declarat Sergiu Artene, preşedintele raionului Călăraşi.
 
Începând cu luna martie 2018, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss” derulează campania “O nouă viaţă” în 24 de maternităţi din ţară. Fiecare mămică ce aduce pe lume un copil la una dintre aceste maternităţi, primeşte în dar o cutie cadou cu lucrurile necesare îngrijirii bebeluşului în primele luni de viaţă. Cutie conţine scutece de unică folosinţă, body-uri din bumbac, produse cosmetice şi medicale, o saltea şi multe alte produse folositoare.