Echipa Edelweiss în vizită la maternitatea din Hânceşti cu daruri şi felicitări pentru mămici şi piticii lor

16 Octombrie 2018
Luna octombrie a venit cu mare bucurie pentru proaspetele mame din Hânceşti. La cea mai recentă vizită făcută la maternitatea din oraş, reprezentanţii Fundaţiei „Edelweiss” au întâlnit aici mămici fericite, familii frumoase, cu poveşti de viaţă impresionante.
Echipa Edelweiss în vizită la maternitatea din Hânceşti cu daruri şi felicitări pentru mămici şi piticii lor
Luna octombrie a venit cu mare bucurie pentru proaspetele mame din Hânceşti. La cea mai recentă vizită făcută la maternitatea din oraş, reprezentanţii Fundaţiei „Edelweiss” au întâlnit aici mămici fericite, familii frumoase, cu poveşti de viaţă impresionante. 
 
De 13 ani, Elena Verdeş şi soţul ei îşi doreau ca familia să li se întregească cu un copil. Acum, după tot acest timp de aşteptări şi speranţă, Elena a adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă. Femeia fost copleşită de fericire atunci când echipa „Edelweiss" a venit să o felicite şi să îi ofere o cutie cu lucrurile de primă necesitate, care să îi fie de ajutor la îngrijirea celei mici după ieşirea din spital. 
 
Samira, Artiom şi Patricia, alături de tăticul lor, stăteau în camera de aşteptare, nerăbdători să îşi ia acasă frăţiorul. Petru s-a născut în urmă cu doar câteva zile, iar copiii deja şi-au dat seama că cel mic seamănă leit cu frăţiorul său, Artiom, şi abia aşteaptă să se cunoască mai bine şi să se joace împreună.
 
Entuziasmul le este împărtăşit şi de mamă, care pe lângă bucuria unui nou bebeluş a rămas profund impresionată şi de gestul Fundaţiei de a le oferi atât de multe lucruri, de care vor avea nevoie atunci când vor ajunge acasă.
 
„Numai am născut şi peste cel mult 20 de minute am primit cutia. Eu nu eram pregătită, iar acest dar mi-a fost de ajutor”, a spus mămica.
 
Directorul interimar al Centrului Perinatologic din Hânceşti, Ştefan Cojocaru, a subliniat cât de important este acest sprijin pentru familii. El spune că cele mai multe dintre mame vin la spital doar cu câteva lucruri pentru cei mici, iar produsele din cutie sunt mai mult decât binevenite. 
 
„Este un suport esenţial pentru familie, mai ales pentru familiile social-vulnerabile este ceva extraordinar. Lumea este foarte mulţumită, mămicile au în prima perioadă practic tot ce trebuie pentru a îngriji de nou-născut.”
 
De la începutul campaniei, la maternitatea din raion, peste 500 de proaspete mămici din Hânceşti au beneficiat de cutia-cadou.
 
„Campania „O nouă viaţă” merge mai departe. Noi continuăm să fim alături de mămici în momentele cele mai fericite, atunci când apare pe lume o nouă viaţă”, a declarat la Hânceşti, Lidia Cucoş, director executiv al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.
 
Maternitatea din Hânceşti este una dintre cele mai moderne din ţară. Din luna martie, femeile care nasc aici au parte şi de cele mai bune condiţii şi de un dar extrem de important în acest moment fericit al vieţii lor.
 
„La Hânceşti avem o maternitate foarte modernă, de care în Republica Moldova nu cred că mai este. Este una regională şi este foarte plăcut că se fac aşa evenimente de bucurie şi de dăruire pentru tinerele mame” , a spus Alexandru Botnari, primarul oraşului Hânceşti. 
 
Autorităţile locale sunt mulţumite că tinerii din raion primesc acest ajutor. Preşedintele raionului, Ghenadie Buza, a mulţumit Fundaţiei pentru aportul pe care campania „O nouă viaţă” îl are la binele comunităţii.
 
„Fiecare copil care se naşte primeşte acest suport adus de Fundaţia „Edelweiss". Pentru mămicile tinere şi copiii care se nasc în această maternitate este un plus foarte mare”, a spus Ghenadie Buza.
 
Până acum, în cadrul Campaniei „O nouă viaţă" au fost oferite în dar 25 de mii de cutii, cu toate lucrurile necesare îngrijirii bebeluşilor din primele luni ale vieţii. Acţiunea Fundaţiei se derulează în 24 de maternităţi din ţară.