Proaspetele mămici din Drochia felicitate de echipa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”

26 Iunie 2018
Din luna mai a acestui an, toate mămicile care aduc pe lume copii la maternitatea din Drochia, primesc, din partea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”, cutia cu toate lucrurile de care au nevoie pentru a-i îngriji pe cei mici în primele luni de viaţă.
Proaspetele mămici din Drochia felicitate de echipa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”
Din luna martie a acestui an, toate mămicile care aduc pe lume copii la maternitatea din Drochia, primesc, din partea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”, cutia cu toate lucrurile de care au nevoie pentru a-i îngriji pe cei mici în primele luni de viaţă.

Sunt trei luni de la extinderea campaniei “O nouă viaţă” la această maternitate şi deja 80 de familii s-au bucurat de darurile din partea Fundaţiei. Echipa Edelweiss a ajuns în vizită la Drochia pentru a felicita mămicile şi a le ura “Bun venit pe lume!” bebeluşilor născuţi aici.

La 37 de ani, Mariana Grosu este mămică pentru cinci copii. Zilele trecute a adus pe lume o fetiţă frumoasă, sănătoasă şi voinică, de trei kilograme. Spune că produsele din cutie îi vor fi de mare folos pentru a o îngriji pe cea mică, mai ales că într-o familie mare sunt multe bucurii, dar şi multe nevoi.

“Am patru copilaşi acasă, iar fetiţa pe care am adus-o pe lume sâmbătă e a cincea. Lucrurile pe care le-am primit o să-mi prindă foarte bine, în primul rând scutecele.”, a spus Mariana.

Cutia cadou reprezintă un sprijin binevenit pentru toate mamele. Spun că a fost o surpriză exact la momentul potrivit, când aveau cel mai mare nevoie de o mână de ajutor.  

“Mulţumim Fundaţiei şi domnului Plahotniuc pentru că ne-a făcut aşa cadou şi au adus acest proiect la noi în raion. Sunt foarte mulţumită, mai ales pentru aspiratorul pentru năsuc, scutece, body-uri, toate utile pentru un nou născut.”, a declarat o tânără mamă.

Şeful secţiei maternale a spitalului Raional Drochia, Lilia Nicu, mărturiseşte că şi pentru personalul medical este o bucurie să împărtăşească acest moment cu părinţii. Ei ştiu cel mai bine ce înseamnă îngrijirea unui nou născut şi sunt încântaţi să vadă ca mamele se pot externa având toate produsele care le trebuie pentru primele luni.

“Mamele sunt bucuroase, de fiecare dată le apare zâmbetul pe faţă. Totul este necesar pentru îngrijirea nou născutului. Mulţumim Fundaţiei Edelweiss şi domnului Plahotniuc pentru ajutorul extraordinar pe care îl oferă prin această campanie.”

Şi Ion Dascăl, preşedintele raionului, a ţinut să transmită un mesaj de recunoştinţă echipei Edelweiss, în numele tuturor familiilor din raion.  

“Mulţumim mult că a ajuns această campanie şi la Drochia. Este binevenită pentru mamele care primesc aceste cutii cu lucruri strict necesare la naşterea copilului. Suntem bucuroşi.”, a declarat Ion Dascăl.

Fiecare întâlnire cu tinere familii este specială pentru echipa Edelweiss. Lidia Cucoş, directorul executiv al Fundaţiei, mărturiseşte cu câtă bucurie ajunge în fiecare dintre cele 24 de maternităţi în care se derulează campania Fundaţiei.

“Ne bucurăm că suntem întâmpinaţi atât de frumos la Drochia, unde se desfăşoară, deja de trei luni, campania “O nouă viaţă”. Noi le spunem “Bun venit pe lume!” tuturor copiilor care se nasc şi le dorim să aibă parte de o copilărie frumoasă şi de un viitor bun acasă, în Moldova.”, a declarat Lidia Cucoş, director executiv al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”.

Până acum, peste 15.000 de cutii ale bebeluşului au fost distribuite familiilor din toată ţara prin campania “O nouă viaţă”, desfăşurată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” la 24 de maternităţi.