S-a deschis Parcul Edelweiss din Călăraşi!

12 August 2016
Familiile din oraşul Călăraşi, dar şi din împrejurimi, au la dispoziţie de acum înainte un nou parc unde pot petrece timpul liber, în condiţii moderne şi în siguranţă. Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” a amenajat la Călăraşi un teren de joacă modern, al şaselea dintre cele 40 de astfel de parcuri dedicate familiilor, pe care fundaţia a anunţat că le va inaugura în perioada verii, în mai multe localităţi din ţară.
S-a deschis Parcul Edelweiss din Călăraşi!
Familiile din oraşul Călăraşi, dar şi din împrejurimi, au la dispoziţie de acum înainte un nou parc unde pot petrece timpul liber, în condiţii moderne şi în siguranţă. Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” a amenajat la Călăraşi un teren de joacă modern, al şaselea dintre cele 40 de astfel de parcuri dedicate familiilor, pe care fundaţia a anunţat că le va inaugura în perioada verii, în mai multe localităţi din ţară.

Terenul are o suprafaţă de 144 mp şi este amenajat cu tobogane, leagăne, locuri de joacă, băncuţe şi spaţii verzi. “Este o oază de culoare şi bună dispoziţie”, au spus localnicii, încântaţi de calitatea noului teren de joacă. Violeta Fîntînar, mama unui băieţel de 6 ani din Călăraşi, a explicat că acest parc, deoarece este un loc sigur, le-a luat mamelor din oraş o piatră de pe inimă."Suntem impresionaţi. Bravo! Când este un loc aşa bine amenajat şi mamele stau mai puţin îngrijorate. Sperăm să se păstreze ceea ce se face. Şi noi, părinţii, trebuie să contribuim la menţinerea acestui parc”, a spus mama.

Amenajarea parcului de joacă din oraşul Călăraşi este un proiect al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”, realizatîmpreună cu Primăria localităţii. Nicolae Melnic, primarul din Călăraşi, a apreciat că inaugurarea acestui Parc Edelweiss este “un cadou deosebit, care va aduce şi mai multă bucurie pe chipurile copiilor şi ale părinţilor".

Astfel de locuri de joacă pentru copii au mai fost inaugurate recent, în oraşele Hînceşti, Criuleni, Străşeni, Nisporeni şi Ialoveni. Tot la iniţiativa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc, în premieră pentru Republica Moldova, urmează a fi amenajat şi un parc de joacă pentru copiii cu dizabilităţi din Chişinău. 
Proiectul “Parcurile Edelweiss" face parte din seria campaniilor susţinute de fundaţia lui Vlad Plahotniuc pentru sprijinirea familiilor, a mamelor şi copiilor din Republica Moldova.