Un nou Parc Edelweiss a fost amenajat pentru copiii din Cimişlia

16 August 2016
Copiii din Cimişlia au acum un motiv de bucurie după ce, în oraşul lor a fost deschis un teren de joacă destinat pentru petrecerea timpului liber, modern, cu tobogane, leagăne şi alte atracţii. Acest parc este cel de-al 7-lea teren de joacă deschis luna aceasta, în cadrul proiectului naţional Parcurile Edelweiss, lansat de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc.
Un nou Parc Edelweiss a fost amenajat pentru copiii din Cimişlia
 
Copiii din Cimişlia au acum un motiv de bucurie după ce, în oraşul lor a fost deschis un teren de joacă destinat pentru petrecerea timpului liber, modern, cu tobogane, leagăne şi alte atracţii. Acest parc este cel de-al 7-lea teren de joacă deschis luna aceasta, în cadrul proiectului naţional Parcurile Edelweiss, lansat de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc.

Însoţiţi de părinţi şi bunici, zeci de micuţi au venit la inaugurare, dornici să testeze noile leagăne şi tobogane. ,,E foarte frumos terenul, îmi place tare mult. O să vin aici cu prietenii mei în fiecare zi", a declarat entuziasmat  unul dintre copii.
Şi părinţii sunt încântaţi de noul parc, mai ales că nu vor mai fi nevoiţi să meargă doi kilometri până la vechiul teren de joacă. “Este un loc sigur de joacă,  iar lucrul acesta  e cel mai important", a spus o mămică prezentă la inaugurarea Parcului Edelweiss.

Potrivit  preşedintelui raionului Cimişlia, Mihai Olărescu,  locul amenajării parcului nu a fost ales întâmplător. ,,Locul de joacă  este în preajma grădiniţei, alături e şcoală, de biblioteca orăşenească şi de trei blocuri cu cinci etaje,  deci este un dar valoros pentru multe familii cu copii”, a subliniat preşedintele raionului Cimişlia.
Proiectul de amenajare a unor noi locuri de joacă pentru copii, lansat de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", vizează deschiderea, în următoarele luni, a 40 de terenuri de joacă în mai multe oraşe ale ţării.