Toate grădiniţele de copii din Găgăuzia vor avea de astăzi calculatoare graţie Fundaţiei Edelweiss

24 Septembrie 2010
Cele 60 de instituţii pre-şcolare din Găgăuzia vor avea, începând cu ziua de astăzi, acces la noile tehnologii informaţionale datorită unui program de echipare cu calculatoare lansat de Fundaţia EDELWEISS.
Toate grădiniţele de copii din Găgăuzia vor avea de astăzi calculatoare graţie Fundaţiei Edelweiss
Cele 60 de instituţii pre-şcolare din Găgăuzia vor avea, începând cu ziua de astăzi, acces la noile tehnologii informaţionale datorită unui program de echipare cu calculatoare lansat de Fundaţia EDELWEISS. Reprezentanţii Fundaţiei au fost întâmpinaţi la Comrat de başcanul Mihail Formuzal, şefa Direcţiei Generale Învăţământ Găgăuzia, Dna Vera Balova şi directorii tuturor instituţiilor preşcolare din Găgăuzia.

Başcanul Mihail Formuzal: "Reprezentanţii Fundaţiei "Edelweiss" ne ajută în realizarea obiectivelor noastre, ajută copiii noştri să aibă acces la instruire şi educaţie mai eficientă, care include şi utilizarea tehnologiilor moderne. Pentru grădiniţe, computatoarele sunt foarte necesare. Este minunat faptul că în Moldova a început să se manifeste responsabilitatea socială a oamenilor de afaceri, care acumulează resurse, prin munca şi perseverenţa lor şi investesc aceste resurse în dezvoltarea ţării sale."

Vera Balova: "Pentru noi este un eveniment istoric. Aşa un dar de important şi necesar nimeni din republică nu a oferit în Găgăuzia. Susţinerea copiilor talentaţi este o misiune importantă. Ei sunt viitorul întregii ţări."

Vlad PLAHOTNIUC: "Prin acest eveniment noi am lansat un alt proiect important naţional, al Fundaţiei Edelweiss şi anume computerizarea instituţiilor preşcolare. Este evident că în această lume nouă tehnologizată în care trăim, este absolut necesar să-i obişnuim pe copiii noştri cu folosirea acestor instrumente performante încă de la o vârstă fragedă."