Fotografiile unui tânăr moldovean se află de acum pe rafturile bibliotecilor europene

16 Septembrie 2013
Fotografiile tânărului moldovean Iurie Belegurschi au fost publicate într-un volum premium, care se poate găsi de acum în bibliotecile ţărilor europene. Albumul To Iceland a fost editat cu sprijinul Edelweiss şi conţine fotografii cu peisaje remarcabile dintr-una din cele mai nordice ţări europene.
Fotografiile unui tânăr moldovean se află de acum pe rafturile bibliotecilor europene
Fotografiile tânărului moldovean Iurie Belegurschi au fost publicate într-un volum premium, care se poate găsi de acum în bibliotecile ţărilor europene. Albumul To Iceland a fost editat cu sprijinul Edelweiss şi conţine fotografii cu peisaje remarcabile dintr-una din cele mai nordice ţări europene. Textele care însoţesc imaginile surprinse de fotograful moldovean sunt descrise de textele unui artist estonian, Risto Laur.

Vlad Plahotniuc, fondatorul Edelweiss, şi Laine Randjarv, vicepreşedintele Parlamentului din Estonia sunt cei care i-au susţinut pe tinerii autori din tarile lor, pentru ca proiectul moldo-estonian să se bucure acum de succes. Vicepreşedintele Parlamentului din Estonia a descoperit fotografiile tânărului moldovean stabilit in Islanda, iar Vlad Plahotniuc s-a implicat imediat în susţinerea acestui proiect de artă multicultural.

Peste 50 de oficiali, scriitori şi oameni din cultură au participat recent la lansarea cărţii - care a avut loc la Opera Naţională din Tallinn, Estonia.
„Ne bucură faptul că Fundaţia Edelweiss a participat la realizarea acestui proiect transnaţional, care oferă o dovadă clară a ceea ce reprezintă astăzi spaţiul european. Mă refer la acel spaţiu unit de talentul oamenilor. Pentru Edelweiss, acest proiect este expresia unei Europe complexe şi diverse care se uneşte printr-un dialog intercultural al cetăţenilor săi”, a declarat directorul Edelweiss, Lara Moraru, prezenta la lansarea albumului, în Tallinn.