Un lot de cărţi noi au ajuns pe rafturile bibliotecii din Făleşti

27 Octombrie 2011
Donaţia de carte face parte din campania de sprijin a editurii "Cartea Moldovei"desfăşurată de către Fundaţia Edelweiss începând cu luna august 2011, prin care mai multe de 15 mii de cărţi au ajuns în bibliotecile din toată ţară.
Un lot  de cărţi noi au ajuns pe rafturile  bibliotecii din Făleşti
Donaţia de carte face parte din campania de sprijin a editurii "Cartea Moldovei" desfăşurată de către Fundaţia Edelweiss începând cu luna august 2011, prin care mai multe de 15 mii de cărţi au ajuns în bibliotecile din toată ţară.

La biblioteca liceului "Mihai Eminescu" din oraşul Făleşti stau la raft circa 12 mii de cărţi. Scrierile sunt, însă, mult prea puţine ca să asigure lectura necesară elevilor pentru pregătirea lecţiilor.

N-avem bani, spun autorităţile locale. Aşa că, şi în acest an au alocat bani doar pentru procurarea a 100 de cărţi noi. Ca să asigure accesul copiilor la lectură, fundaţia Edelweiss a donat cca 1500 de cărţi în bibliotecile din raionul Făleşti.

Cărţi noi vor avea şi elevii şcolii din satul Glinjeni, unde situaţia e şi mai alarmantă. Aproape 50 la sută din cărţile disponibile sunt în grafia chirilică. Astfel, un lot de volume din partea Fundaţiei va ajunge şi pe rafturile bibliotecii şcolare din localitate. Autorităţile locale promit că vor soluţiona problema, pentru a asigura accesul la lectură fiecărui copil din raion.

Conform statisticilor oficiale, bibliotecile din mediul rural din Moldova dispun de un fond de scrieri limitat, adică cca 20 la sută din volumul de carte necesar procesului educaţional.