Sportivul susţinut de Edelweiss a obţinut a doua medalie olimpică de la Londra

06 August 2012
Anatol Cîrîcu, halterofilul care a câştigat pentru Moldova cea de-a doua medalie la Jocurile Olimpice de la Londra, a fost susţinut în perioada de pregătire şi de Fundaţia Edelweiss.
Sportivul susţinut de Edelweiss  a obţinut a doua medalie olimpică de la Londra
Anatol Cîrîcu, halterofilul care a câştigat pentru Moldova cea de-a doua medalie la Jocurile Olimpice de la Londra, a fost susţinut în perioada de pregătire şi de Fundaţia Edelweiss.

"Anatol poate da lovitura la Olimpiadă", susţinea antrenorul lui, Ion Bratan, înainte de plecarea la Londra. Cu aceeaşi încredere, Fundaţia Edelweiss a hotărât să investească în tânărul sportiv, oferindu-i ceva timp în urmă un premiu de 30 mii lei, pentru a avea posibilitatea de a se a antrena în condiţii mai bune pentru marea competiţie. De menţionat, că Edelweiss a susţinut în nenumărate rânduri participanţii moldoveni la marile competiţii internaţionale şi consideră că foarte important ca sportivii să fie ajutaţi înainte de a merge la competiţii, atunci când se pune baza marilor succese. Aceste donaţii se înscriu într-o campanie mai largă, de susţinere a tinerilor şi a performanţei în Republica Moldova, iniţiată de patronul fundaţiei, Vlad Plahotniuc.

Îl felicităm şi îi mulţumim lui Anatol Cîrîcu, care a urcat pe treapta a 3-a a podiumului olimpic, însumînd 407 kilograme la probele smuls şi aruncat, categoria de greutate 94 de kilograme. Şi amintim că el a mai adus Republicii Moldova în acest an 2 medalii de aur şi una de argint la campionatul european din Turcia!

Fundaţia EDELWEISS este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi apolitică, înfiinţată de către Vlad Plahotniuc în scopul de a crea oportunităţi echitabile pentru oamenii talentaţi şi dezavantajaţi din Republica Moldova.