Echipa Edelweiss a oferit rechizite elevilor de la Gimnaziul “Ştefan cel Mare”, din oraşul Nisporeni

28 August 2018
Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a fost în vizită la Gimnaziul “Ştefan cel Mare”, unde a dăruit seturi de rechizite copiilor care se pregătesc de începerea anului şcolar.
Echipa Edelweiss a oferit rechizite elevilor de la Gimnaziul “Ştefan cel Mare”, din oraşul Nisporeni
Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a fost în vizită la Gimnaziul “Ştefan cel Mare”, unde a dăruit seturi de rechizite copiilor care se pregătesc de începerea anului şcolar.

Elevii au fost încântaţi de cadourile primite şi cu zâmbetele pe buze ne-au mărturisit că: “Sunt foarte multe rechizite. Mă bucur de ghiozdan. Foarte mare, încape totul. La început credeam că n-o să încapă, dar acum văd că încape. Este şi albastru închis şi mie îmi place albastrul închis. La 1 septembrie, o să fiu foarte emoţionat că, în sfârşit, mă duc la şcoală să învăţ.”

Una dintre fetiţe a remarcat: “Ghiozdanul este foarte greu.”, iar mai apoi ne-a spus şi motivul: “Pentru că am multe cadouri. De la Edelweiss.”
Şi părinţii copiilor au fost la fel de entuziasmaţi. Aceştia spun că nu este pentru prima dată când fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” vine cu surprize pentru ei. 

“Noi cu Fundaţia ”Edelweiss” suntem deja şcolarizaţi. Am mai avut o ocazie cu patru ani în urmă, când fiul care este acum în clasa a cincea era atunci clasa întâi. Atunci noi am primit ghiozdan şcolar. Mulţumim Fundaţiei şi în special domnului Vlad Plahotniuc pentru contribuţia şi suportul material necesar unui copil de clasa întâi, precum şi pentru suportul financiar pentru părinţi. Ne ajută să facem o economie destul de considerabilă”, ne-a spus unul dintre taţii copiilor.

Şi mămicile au fost plăcut surprinse de darurile primite: “Este un gest emoţionant în primul rând, pentru care mulţumim. Într-adevăr, este un set dotat cu toate cele necesare pentru clasa întâi. Suntem foarte bucuroşi că ne-au suplinit cât de cât bugetul nostru. Sincer, nu ne-am aşteptat. Au mai fost cadouri de Crăciun, altele, dar anume la început de an este pentru prima dată.”

O altă mamă ne spunea că ajutorul venit de la Fundaţia Edelweiss „este un gest foarte frumos şi foarte plăcut. Copilul nu voia la şcoală, dar când am ajuns şi a văzut totul, el deja e nerăbdător să înceapă şcoala.”

Lidia Cucoş, directorul executiv al fundaţiei ”Edelweiss, le-a transmis elevilor prezenţi câteva cuvinte de încurajare pentru noul an şcolar ce va începe.
„Noi am iniţiat acest proiect cu mare drag pentru întreg raionul Nisporeni. Fondatorul Edelweiss, domnul Vlad Plahotniuc, îşi are originile aici şi este frumos atunci când nu uiţi de unde ai plecat. Vă dorim să fiţi nişte şcolari demni de numele pe care îl purtaţi, de părinţii care vă aşteaptă acasă. Să le aduceţi rezultate bune.”

Primarul Nisporeniului, Grigore Robu, prezent la acest eveniment a mulţumit Fundaţiei pentru ajutorul atât de binevenit adus familiilor din oraş şi le-a urat celor prezenţi cât mai multe realizări.

“Eu sper ca aceşti copii să-şi aducă aminte peste ani de zile de aceste ghiozdane, de aceste rechizite. Trebuie să zicem mulţumesc Fundaţiei ”Edelweiss” pentru acest efort, pentru acest cadou frumos. Vă doresc succes tuturor pe mai departe, şi copiilor, şi părinţilor, dar şi Fundaţiei ”Edelweiss”.”
Până acum, aproximativ 500 de copii au primit ghiozdane şi organizatoare cu rechizite şcolare, în cadrul campaniei Edelweiss.