Edelweiss şi Vlad Plahotniuc, la deschiderea noului laborator al UTM

03 Octombrie 2012
Universitatea Tehnică a Moldovei a deschis astăzi, 3 octombrie a.c., un nou laborator pentru studenţii săi realizat cu sprijinul Fundaţiei Edelweiss şi al Fundaţiei LED din Liechtenstein.
Edelweiss şi Vlad Plahotniuc, la deschiderea noului laborator al UTM
Universitatea Tehnică a Moldovei a deschis astăzi, 3 octombrie a.c., un nou laborator pentru studenţii săi realizat cu sprijinul Fundaţiei Edelweiss şi al Fundaţiei LED din Liechtenstein. Laboratorul va funcţiona ca centru de instruire şi formare în industria alimentară în cadrul Facultăţii de Tehnologie şi Management în Industria Alimentară al UTM. Tot cu ajutorul Fundaţiei Edelweiss a fost instalată şi o platformă WI-Fi, care va permite profesorilor şi studenţilor acestei facultăţi să beneficieze de internet wireless. De asemenea, cele 7 catedre ale Facultăţii de Industrie Alimentară au primit din partea fundaţiei patronate de Vlad Plahotniuc o donaţie de notebook-uri, pentru o predare mai dinamică a lecţiilor, după modelul cursurilor din străinătate.
La evenimentul de inaugurare a noului laborator au participat Prim-vicepreşedintele Parlamentului Vlad Plahotniuc, rectorul Universităţii Tehnice, Ion Bostan, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, precum şi Pius Frick, reprezentantul Fundaţiei LED (Liechtenstein), în calitate de co-sponsor al noului centru de instruire.
În cuvântul său de deschidere, rectorul UTM, Ion Bostan, a mulţumit sponsorilor pentru noul laborator, apreciind că acesta va reprezenta “o verigă în dezvoltarea bazei tehnico-materiale a universităţii”.
La rândul său, Vlad Plahotniuc, în calitate de fost absolvent al UTM, dar şi de fondator al Fundaţiei Edelweiss, a arătat că acest centru de instruire va permite studenţilor de la Universitatea Tehnică să beneficieze de o bază modernă de pregătire. „Implicarea Edelweiss este un ajutor, un gest pe care l-am putut face pentru a mulţumi acestei universităţi, profesorilor care m-au format”, a declarat Prim-vicepreşedintele Parlamentului în faţa celor circa 150 de studenţi prezenţi la evenimentul de inaugurare a centrului de instruire.
Fondatorul Edelweiss le-a promis tinerilor că nu se va opri la acest proiect şi că, împreună cu Fundaţia pe care o patronează, va organiza un turneu în universităţi pentru a-i sprijini pe cei mai merituoşi studenţi din Republica Moldova.