Apartament pentru medalia cucerită la Campionatul European de Judo din Turcia

27 Aprilie 2011
Judocanul Sergiu Toma, care acum câteva zile a cucerit medalia de argint la Campionatul European din Turcia, a primit un apartament din partea Fundaţiei pentru Dezvoltarea Republicii Moldova - „Edelweiss”.
Apartament pentru medalia cucerită la Campionatul European de Judo din Turcia
Judocanul Sergiu Toma, care acum câteva zile a cucerit medalia de argint la Campionatul European din Turcia, a primit un apartament din partea Fundaţiei pentru Dezvoltarea Republicii Moldova - „Edelweiss”. Cheile au fost înmânate de prim-vicepreşedintele Parlamentului şi Fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc.

„Din 1997, Moldova nu a avut o aşa performanţă. Sergiu a demonstrat că, deşi suntem un stat mic, Moldova are talente, are sportivi de talie europeană şi mondială care creează o imagine pozitivă ţării noastre. Este o mândrie pentru noi şi o victorie a poporului”, a declarat Vlad Plahotniuc în cadrul întâlnirii cu Sergiu Toma.

Prim-vicepreşedintele Parlamentului a mai spus că „Sergiu m-a impresionat că se antrenează câte 5 ore zilnic de la vârsta de 9 ani. Noi trebuie să creăm condiţii pentru astfel de sportivi cum este Sergiu, ca el să lupte în continuare pentru drapelul Republicii Moldova.” Vlad Plahotniuc i-a urat judocanului să umple pereţii apartamentului cu medalii şi trofee sportive.
La rândul său, judocanul moldovean a spus că rezultatele de la campionatul european din Turcia demonstrează că munca sa nu a fost în zadar. A mărturisit că visul său este să obţină rezultatele bune la jocurile olimpice.

Este cea de a doua medalie de nivel european pe care sportivii moldoveni o cuceresc pentru Moldova, un rezultat al colaborării de succes, de-a lungul timpului, dintre Federaţia de Judo din Moldova şi Fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc, Preşedinte Onorific al Federaţiei. În anul 2010 echipa de judocani moldoveni au cucerit medalia de aur la Cupa Europei la Judo, care s-a desfăşurat la Hamburg.
Începând din 2004, Federaţia de Judo din Moldova este susţinută de către Fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc. Cu susţinerea lui Vlad Plahotniuc, sportivii moldoveni au avut posibilitatea să participe la numeroase competiţii sportive internaţionale, să desfăşoare cantonamente de pregătire, astfel înregistrând noi succese şi afirmând potenţialul sportivilor moldoveni pe arena internaţională.