Londra îl aşteaptă: campionul european la haltere este pregătit să câştige aurul la Olimpiadă

20 Iulie 2012
Anatol Cârâcu are un obiectiv: să devină campion olimpic. Sportivul din Cahul este şi singurul halterofil moldovean participant la jocurile olimpice de la Londra, de anul acesta.
Londra îl aşteaptă: campionul european la haltere este pregătit să câştige aurul la Olimpiadă
Anatol Cârâcu are un obiectiv: să devină campion olimpic. Sportivul din Cahul este şi singurul halterofil moldovean participant la jocurile olimpice de la Londra, de anul acesta. Tânărul susţine că este pregătit de cea mai importantă competiţie din cariera sa, iar antrenorul său îl susţine: "Anatol poate da lovitura la Olimpiadă", spune antrenorul.

Înaintea plecării la Jocurile Olimpice de la Londra, Fundaţia Edelweiss l-a premiat, acordându-i un sprijin financiar: 30 mii lei, bani pentru ca Anatol să aibă posibilitatea de a se antrena, de a se pregăti pentru marea competiţie. Donaţia a fost asigurată de către fundaţia patronată de Vlad Plahotniuc, în cadrul unei campanii de susţinere a tinerilor şi a performanţei din Republica Moldova.

Anatol Cârâcu a câştigat în acest an 2 medalii de aur şi una de argint la campionatul european din Turcia, iar la Olimpiadă va intra în concurs pe 4 august, în limitele categoriei de greutate 94 de kg.