Dorinţa elevilor de la Liceul de arte, îndeplinită de Edelweiss

23 Septembrie 2015
Pentru elevii clasei a III-a B de la Liceul Teoretic cu Profil de arte ,,Ion şi Doina Aldea -Teodorovici” din Chişinău, ziua de 22 septembrie 2015 va fi una memorabilă, datorită echipei Edelweiss, care le-a împlinit dorinţa de a avea parte de o educaţie performantă
Dorinţa elevilor de la Liceul de arte, îndeplinită de Edelweiss
Pentru elevii clasei a III-a B de la Liceul Teoretic cu Profil de arte ,,Ion şi Doina Aldea -Teodorovici” din Chişinău, ziua de 22 septembrie 2015 va fi una memorabilă, datorită echipei Edelweiss, care le-a împlinit dorinţa de a avea parte de o educaţie performantă.

Sub îndrumarea dirigintei Galina Lupuşor, elevii clasei a III-a B, cu profil pictură, muncesc mult, au rezultate foarte bune şi sunt încântaţi să încerce noi metode de învăţare. Anul trecut, copiii au fost entuziasmaţi de studierea anumitor teme prin vizionarea mai multor filme educative la un proiector împrumutat de la o altă şcoală. Din păcate, proiectorul nu era accesibil tot timpul, ecranul de proiectare lipsea şi, prin urmare, diriginta Galina Lupuşor a fost obligată să renunţe la aceast metodă educaţională, spre dezamăgirea copiilor.

Părinţii elevilor, împreună cu doamna dirigintă, au discutat despre această problemă şi au ajuns la concluzia că cea mai bună soluţie pentru educaţia copiilor este achiziţionarea unui proiector şi a unui ecran. Singura piedică în calea împlinirii dorinţei elevilor erau resursele financiare limitate ale părinţilor.

Echipa Edelweiss a aflat de la părinţii elevilor despre această situaţie şi pe 22 septembrie le-a făcut o surpriză copiilor de la clasa a III-a B, aducându-le în clasă un proiector performant, însoţit de un ecran portativ. Bucuria care se citea pe feţele copiilor a fost cea mai bună răsplată pentru echipa Edelweiss. Elevii au promis, de asemenea, că în acest an şcolar vor obţine rezultate foarte bune la învăţătură, deoarece au de acum acces la metode performante de educaţie.

Fundaţia de caritate Edelweiss sprijină tinerii, elevi şi studenţi, pentru obţinerea performanţelor la învăţătură, atât prin campanii sociale la nivel naţional, cât şi prin donaţii şi burse de studii. Edelweiss a fost fondată în anul 2010, la iniţiativa lui Vlad Plahotniuc.