Întrevedere a prim-vicepreşedintelui Parlamentului Republicii Moldova cu Anatol Cârâcu şi antrenorii săi, Alexandru şi Ivan Bratan

14 August 2012
Prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc a avut astăzi, 14 august a.c., o întrevedere cu halterofilul moldovean Anatol Cârâcu, unul dintre sportivii care a reuşit să urce pe podium la Olimpiada de la Londra.
Întrevedere a prim-vicepreşedintelui Parlamentului Republicii Moldova  cu Anatol Cârâcu şi antrenorii săi, Alexandru şi Ivan Bratan
Prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc a avut astăzi, 14 august a.c., o întrevedere cu halterofilul moldovean Anatol Cârâcu, unul dintre sportivii care a reuşit să urce pe podium la Olimpiada de la Londra.

Însoţit de antrenorii săi, Alexandru şi Ivan Bratan, sportivul de înaltă performanţă a ţinut să mulţumească personal pentru sprijinul pe care Vlad Plahotniuc i l-a acordat pentru pregătirea participării la Olimpiadă, în calitatea acestuia de fondator al Fundaţiei Edelweiss. “La următoarea olimpiadă sunt hotărât să câştig aurul”, a afirmat Anatol Cârâcu în cadrul întâlnirii.

“Medalia pe care ne-ai adus-o de la Londra, la fel ca şi medalia Cristinei Iovu, valorează pentru Moldova mai scump ca aurul! Aceasta se datorează faptului că voi ne-aţi făcut din nou să ne simţim mândri de ţara noastră!”, a declarat prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc.

Totodată, fondatorul Edelweiss, a apreciat că este nevoie permanent de a sprijini tineretul talentat, motiv pentru care Fundaţia a demarat un proiect special intitulat ”Succesul tău este succesul Moldovei!”. În acest context, Vlad Plahotniuc i-a promis lui Anatol Cârâcu susţinere şi pentru Campionatul European de haltere din aprilie 2013.

Vlad Plahotniuc şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că Fundaţia Edelweiss a avut posibilitatea să contribuie la pregătirea sportivului, precizând, totodată că disciplina de haltere îi este foarte aproape de suflet, ca sport al tinereţii sale şi parte a dezvoltării personale.

La rândul său, antrenorul Alexandru Bratan a dat asigurări că: "Anatol este extrem de perseverent şi muncitor, depunând foarte multe eforturi pentru această victorie".

“Cândva am practicat acest sport şi pot spune cu siguranţă că această disciplină presupune mult mai mult, decât doar forţă fizică. Această disciplină necesită multă voinţă de caracter, răbdare, acurateţe şi foarte multă muncă”, a ţinut să menţioneze în încheiere prim-vicepreşedintele Parlamentului, felicitându-i încă o dată pe Anatol Cârâcu şi pe antrenorii săi.

Medaliatul cu bronz de la Londra, dar şi antrenorii acestuia, au primit din partea fondatorului Edelweiss, Vlad Plahotniuc, câte o foaie de odihnă în Turcia. Vlad Plahotniuc a mai promis că va ajuta la renovarea sălii de haltere din Cahul, unde a crescut şi se antrenează Anatol Cârâcu.