Edelweiss donează rechizite şcolare pentru orfelinatul “Preafericitul Iosif”

26 August 2012
Elevii din Casa de copii orfani “Preafericitul Iosif” au intrat în noul an scolar cu rechizite noi, primite cadou din partea Fundaţiei Edelweiss. „Susţinerea orfelinatului este necesară pentru că aceşti elevi sunt remarcaţi anual cu excelenţă de disciplină şi merite în studii.
Edelweiss donează rechizite şcolare pentru orfelinatul “Preafericitul Iosif”
Elevii din Casa de copii orfani “Preafericitul Iosif” au intrat în noul an scolar cu rechizite noi, primite cadou din partea Fundaţiei Edelweiss. „Susţinerea orfelinatului este necesară pentru că aceşti elevi sunt remarcaţi anual cu excelenţă de disciplină şi merite în studii. Toţi sunt copii serioşi, studioşi, care merită să aibă parte de condiţii cât mai bune pentru a reuşi în viaţăi”, au spus reprezentanţii Fundaţiei Edelweiss.

De altfel, colaborarea dintre Edelweiss şi orfelinatul „Preafericitul Iosif” durează deja de mai mulţi ani. În tot acest timp, Edelweiss a reuşit să înlocuiască toate termopanele instituţiei, să doneze cărţi, electrocasnice, echipament sportiv şi să organizeze diverse evenimente cu participarea copiilor de la orfelinat.

Casa Copilului "Preafericitul Iosif" este o instituţie înfiinţată de Mitropolia Moldovei şi condusă de Arhimandritul Petru, Episcop de Hâncu, vicar al Mitropoliei Chişinăului. În prezent, în blocurile acestei instituţii locuiesc 63 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani. Dintre aceştia, peste 50 de copii învaţă la Liceul estetico-umanist „Onisifor Ghibu” care se află în apropierea orfelinatului.