Primii 1000 de copii au fost consultaţi gratuit, în cadrul campaniei Renaşte Moldova

13 Mai 2016
Peste 1000 de copii au fost consultaţi până acum, de către medicii Cabinetului pediatric mobil Renaşte Moldova, în cadrul campaniei iniţiate de fundaţia Edelweiss. În mai puţin de o lună de la lansarea campaniei sociale, Cabinetul pediatric mobil a oprit în 14 localităţi din mai multe raioane.
Primii 1000 de copii au fost consultaţi gratuit, în cadrul campaniei Renaşte Moldova
Peste 1000 de copii au fost consultaţi până acum, de către medicii Cabinetului pediatric mobil Renaşte Moldova, în cadrul campaniei iniţiate de fundaţia Edelweiss. În mai puţin de o lună de la lansarea campaniei sociale, Cabinetul pediatric mobil a oprit în  14 localităţi din mai multe raioane.

 Cea mai recentă vizită, medicii au făcut-o în satul Crocmaz, din raionul Ştefan Vodă. Copiii din sat au fost consultaţi gratuit, unii dintre ei pentru prima oară de la naştere. Ecografiile au relevat în unele cazuri necesitatea unor tratamente ulterioare, care se vor face la recomandarea pediatrilor.

 După această experienţă, părinţii s-au declarat mai uşuraţi şi mai liniştiţi, ştiind că au făcut un pas în plus pentru ocrotirea sănătăţii copiilor şi au declarat că aşteaptă Cabinetul pediatric mobil în localitatea lor, în mai multe rânduri.

 Campania Renaşte Moldova continua pe tot parcursul lunilor următoare, conform graficului de pe www.edelweiss.md. Urmtătoarele opriri vor fi în raioanele Anenii Noi, Criuleni şi Dubăsari.