Săptămâna aceasta, medicii pediatri vor ajunge în Cimişlia şi Hînceşti

25 Aprilie 2016
Campania Renaşte Moldova continuă şi în săptămâna mare. Zilele următoare, Cabinetul pediatric mobil al Edelweiss va ajunge în mai multe sate din raioanele Hînceşti şi Cimişlia, pentru a oferi consultaţii gratuite copiilor.
Săptămâna aceasta, medicii pediatri vor ajunge în Cimişlia şi Hînceşti
Campania Renaşte Moldova continuă şi în săptămâna mare. Zilele următoare, Cabinetul pediatric mobil al Edelweiss va ajunge în mai multe sate din raioanele Hînceşti şi Cimişlia, pentru a oferi consultaţii gratuite copiilor.

Potrivit orarului, medicii pediatri vor veni în satele Codreni (26 aprilie) şi Zloţi (27 aprilie) din raionul Cimişlia, Sărata - Galbenă (28 aprilie şi 29 aprilie) din raionul Hînceşti.

Aceasta este deja a doua săptămână în care Cabinetul pediatric mobil se află în turneu, în cadrul campaniei de ocrotire a sănătăţii lansate de către Edelweiss şi Ministerul Sănătăţii din Republica Moldova. Deja medicii au oferit recent consultaţii gratuite pentru copiii din satele Porumbrei şi Sagaidac din raionul Cimişlia, unde cei mici au venit însoţiţi de mame, taţi, bunei şi chiar de sora medicală de la grădiniţe. “La examinări au mers chiar şi adolescenţi cu părinţii lor, pentru a primi răspunsuri la întrebările pe care le aveau şi pentru investigaţii ultrasonografice. Însă cei mai mulţi dintre pacienţi sunt bebeluşi, care acum sunt consultaţi pentru prima dată de la naştere, dar şi copii care merg la grădiniţă şi la gimnaziu”, au spus reprezentanţii Edelweiss.  

În total, în fiecare zi a campaniei, medicii au consultat un număr triplu de pacienţi, comparativ cu norma medie practicată. Potrivit părinţilor din satele deja vizitate de Cabinetul pediatric mobil, iniţiativa Fundaţiei Edelweiss este binevenită şi trebuie continuată în mai multe localităţi din ţară.