Steaua Chişinăului – Steaua Moldovei: marile premii pentru performanţă au fost oferite de Vlad Plahotniuc

01 Iunie 2012
Evelina Negru şi Evelina Vârlan au câştigat Trofeul Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Steaua Chişinăului – Steaua Moldovei - 2012” şi câte 16.000 de lei. Marile premii au fost înmânate de fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc. “Am acceptat cu bucurie ca Fundaţia pe care o patronez să sprijine organizarea acestui Festival.
Steaua Chişinăului – Steaua Moldovei: marile premii pentru performanţă au fost oferite de Vlad Plahotniuc
Evelina Negru şi Evelina Vârlan au câştigat Trofeul Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Steaua Chişinăului – Steaua Moldovei - 2012”  şi câte 16.000 de lei. Marile premii au fost înmânate de fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc.

“Am acceptat cu bucurie ca Fundaţia pe care o patronez să sprijine organizarea acestui Festival. Mai mult, este una dintre acţiunile la care particip personal - şi o fac cu multă plăcere, pentru că sprijinirea talentelor şi a performanţei este una dintre preocupările mele. Azi am văzut copii foarte talentaţi, care sunt sigur că vor ajunge foarte sus dacă vor fi sprijiniţi în continuare”, le-a spus Vlad Plahotniuc participanţilor la Festival.

Evelina Negru, în vârstă de nouă ani, a spus că este foarte bucuroasă că a câştigat. "Recunosc că am avut emoţii mari în scenă, însă m-au ajutat foarte mult susţinerea mamei şi orele de canto pe care le-am făcut în ultima vreme”, a afirmat câştigătoarea Marelui Premiu la categoria “Copii”.

Pe durata concursului, participanţii au interpretat piese, în limba română din repertoriul diferitor artişti, printre care: Natalia Barbu, Nelly Ciobanu, Mihai Dolgan, Adele, Laura Pausini, Celine Dion etc.

Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Steaua Chişinăului – Steaua Moldovei-2012” a adunat 40 de tineri şi copii talentaţi din toată ţara, care au concurat la două secţiuni: „Copii” (8-13 ani) şi „Tineri” (14-30 ani). Trofeul pe care l-au obţinut câştigătorii reprezintă simbolul porţilor deschise ale Chişinăului, cu Steaua mântuitoare a Betleemului.

La ediţia din 2011, care a fost, de asemenea, susţinută de Fundaţia Edelweiss, marele premiu la Secţiunea Tineri a fost câştigat de Doina Bordeianu din Cojuşna, Străşeni, iar premiul cel mare la Secţiunea Copii a mers la Bălţi, fiind câştigat de Valeria Engalîceva, cu numele de scenă Lerika.