Momente emoţionante la Gala Edeweiss Surprinde, prezentata de Andreea Marin

15 Noiembrie 2014
Fundaţia Edelweiss a organizat o seară a emoţiilor şi a suprizelor frumoase, pentru a marca cei 4 ani de activitate, alături de câteva sute dintre beneficiarii săi din întreaga ţară.
Momente emoţionante la Gala Edeweiss Surprinde, prezentata de Andreea Marin
Fundaţia Edelweiss a organizat o seară a emoţiilor şi a suprizelor frumoase, pentru a marca cei 4 ani de activitate, alături de câteva sute dintre beneficiarii săi din întreaga ţară.

Îndrăgita Andreea Marin fost gazda Galei Edelweiss Surprinde şi cea care, în colaborare cu fundaţia patronată de Vlad Plahotniuc, a anunţat donaţiile care au schimbat viaţa a cinci familii aflate în situaţii disperate.

Rând pe rând, familii aflate la Gala Edelweiss ca simpli spectatori au fost luaţi prin surprindere şi chemaţi pe scenă de către Andreea Marin. Publicul le-a aflat poveştile şi greutăţile extraordinare prin care trec, iar momentele emoţionante au fost trăite atât de cei de pe scenă, cât şi de cei care îi urmăreau din sală. Emoţiile au izbucnit de fiecare dată, atunci când Fundaţia Edelweiss anunţa în ce constau donaţiile - atent pregătite - pentru îndeplinirea visurilor pentru aceste familii.

Momentul culminant şi cel mai emoţionant al serii a fost întâlnirea dintre fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc, şi tânărul Petru Chiriţa, cunoscut publicului larg pentru participarea sa la un concurs tv de talente. Vlad Plahotniuc a povestit că el însuşi a auzit povestea lui Petru Chiriţa la televizor şi, impresionat de acest tânăr ambiţios, a decis imediat să îl ajute.

“Petru nu este un caz social pentru mine, el este un exemplu de dragoste faţă de apropiaţi şi un exemplu de autosacrificiu extrem de dezvoltat şi foarte rar întâlnit în zilele noastre”, a spus fondatorul Edelweiss, care i-a fost alături lui Petru în momentele de o emoţie copleşitoare, pe scenă. Fundaţia Edelweiss va asigura reparaţia casei părinteşti, în care Petru locuieşte cu familia sa, prin lucrări în valoare de 100.000 lei şi aparatele electrocasnice necesare. În plus, Petru are asigurată o bursă lunară de 2.000 de lei, timp de 3 ani. Edelweiss a semnat şi un contract cu o asistentă medicală, care o va îngriji pe mama lui Petru în fiecare zi, la ea acasă.

Pe parcursul Galei Edelweiss Surprinde, alte patru familii au primit sprijin. Pentru familia Grecu din Chişinău, fundaţia achită toate cheltuielile anuale pentru tratamentul fetiţei de doi ani, diagnosticată cu cancer la ochi. Fraţii Cristin şi Ionela din satul Lingura, Cantemir, au de acum aparate auditive noi şi performante. Nicolae Rîjac, copilul care a învins leucemia datorită Edelweiss, are tratamentul de refacere după boală asigurat de fundaţie iar familia lui îşi va putea repara casa. Iar pentru tânăra Cristina Andrieş, fundaţia achită costul studiilor muzicale care o vor pregăti pentru o cariera în muzică pe care şi-o doreşte.

“Toate aceste momente minunate sunt posibile datorită unei echipe extraordinare, pe are voi nu o vedeţi, dar ştiţi că este acolo, şi anume echipa Fundaţiei Edelweiss”, a spus Andreea Marin. La finalul Galei, trupa românească Holograf le-a oferit prietenilor Edelweiss un show pe măsura emoţiilor.