Respectarea drepturilor omului în RM, subiect de concurs TVC

09 Aprilie 2011
Respectarea drepturilor omului în Republica Moldova a fost subiectul unui concurs TVC la care au participat circa 60 de elevi ai gimnaziilor-internat din raioanele Drochia, Făleşti, Orhei, Leova, Ungheni, Străşeni.
Respectarea drepturilor omului în RM, subiect de concurs TVC
Respectarea drepturilor omului în Republica Moldova a fost subiectul unui concurs TVC la care au participat circa 60 de elevi ai gimnaziilor-internat din raioanele Drochia, Făleşti, Orhei, Leova, Ungheni, Străşeni. Scopul acestui concursul a fost sensibilizarea opiniei publice asupra situaţiei din gimnaziile – internat şi creşterea incluziunii sociale a participanţilor în urma cunoaşterii drepturilor civice.

Concursul a avut loc la liceul Ion Creangă din Chişinău şi a fost organizat de Organizaţia pentru Reforma şi Dezvoltarea Sistemului Educaţional în parteneriat cu Fundaţia pentru dezvoltarea Republicii Moldova “Edelweiss”, Ambasada SUA în Moldova, Ambasada Norvegiei din Bucureşti şi Fundaţia Est Europeană. Elevii au avut de susţinut în cadrul concursului proba de inteligenţă, care le-a dat cele mai multe bătăi de cap, au avut de pregătit scenete şi cântece pentru „proba de acasă” şi pentru a-şi prezenta echipa în cel mai original mod.

Potrivit organizatorilor concursului, au fost foarte multe repetiţii, încă din luna ianuarie, au fost ciocniri de idei, astfel că toate echipele s-au pregătit minuţios pentru această competiţie. Cele mai originale prestaţii au fost premiate de către Fundaţia Edelweiss.