Campania ”O nouă viaţă” la maternitatea din Soroca

01 Mai 2018
Fericirea pluteşte în aer la maternitatea din Soroca. Cu multe emoţii, speranţe, visuri şi aşteptări, dar şi cu puţină teamă de necunoscut, părinţii îşi ţin pentru prima dată în braţe minunile abia venite pe lume.
Campania ”O nouă viaţă” la maternitatea din Soroca
Fericirea pluteşte în aer la maternitatea din Soroca. Cu multe emoţii, speranţe, visuri şi aşteptări, dar şi cu puţină teamă de necunoscut, părinţii îşi ţin pentru prima dată în braţe minunile abia venite pe lume.
 
Într-un salon e mare sărbătoare. Camera e împodobită cu baloane şi jucării pentru micuţa Eva, care urmează să fie externată. Conform tradiţiei, naşa îi este alături, pregătită să-şi îmbrace finuţa în haine noi, potrivite pentru ocazia fericită. I-a adus chiar şi un tort simbolic, format din scutece.
 
Echipa Edelweiss a ajuns tocmai la timp pentru a completa atmosfera de bucurie cu urări de bine pentru Eva şi cutia cadou, cu produse care să o ajute pe mămică, în primele luni de viaţă.
 
”Toate aceste cadouri le sunt necesare copiilor. Când eu am născut, nimeni nu făcea astfel de surprize.” a declarat naşa, Diana Bucun.
 
Lucruri utile şi exact ceea ce e nevoie pentru ca o proaspătă mămică să aibă grijă de cel mic, aşa cum trebuie, astfel descriu părinţii cadoul primit din partea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”.
 
”Lucrurile foarte folositoare, m-am uitat în cutie şi am rămas mulţumită de ce am găsit acolo. Mi-a plăcut foarte mult salteaua, în mod special.”, spune Ludmila Caraoş, una dintre mame.
 
Pe lângă părinţi, extrem de încântaţi de iniţiativa Edelweiss sunt şi medicii şi autorităţile locale. Angela Rusnac, directorul spitalului raional Soroca, povesteşte despre desfăşurarea campaniei “O nouă viaţă” la maternitatea pe care o conduce.
 
”În cutii, mamele au absolut toate lucrurile necesare pentru îngrijirea nou-născuţilor. În Soroca, această minunată campanie a început în data de 21 martie, iar de atunci deja circa 90 de părinţi au primit cutiile – cadou.”
 
Ghenadii Munteanu, preşedintele raionului Soroca, spune că iniţiativa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” este apreciată şi completează perfect strategia de încurajare a creşterii natalităţii, în raion.
 
”Ne vom concentra toate eforturile pentru a încuraja tinerele familii să aducă pe lume tot mai mulţi copii. Acesta este scopul nostru şi el coincide perfect cu acţiunile desfăşurate de Fundaţia Edelweiss.”
 
Lidia Cucoş, directorul executiv al Fundaţiei, urează “Bun venit pe lume!” bebeluşilor, în numele Edelweiss, şi le încurajează pe mame să se bucure de această perioadă specială a vieţii lor.
 
”Ne bucurăm că proiectul “O nouă viaţă” generează reacţii şi emoţii pozitive. Apreciem faptul că beneficiarele noastre ne scriu mesaje de mulţumire şi ne sugerează idei noi despre ce ar mai prinde bine bebeluşilor şi mamelor să găsească în cutia noastră.”
 
Campania “O nouă viaţă” a fost lansată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” în urmă cu doi ani. Începând din luna martie 2018, campania se desfăşoară în 24 de maternităţi din ţară, printre care se numără şi maternitatea din Soroca.