Are 16 ani şi este un geniu al informaticii!

20 Iulie 2012
Daniel Griza are doar 16 ani şi poate fi considerat deja un geniu al informaticii. Dovadă stau premiile obţinute până acum: locul I şi punctaj maxim la olimpiada republicană 2012 de informatică, organizată de Ministerul Educaţiei.
Are 16 ani şi este un geniu al informaticii!
Daniel Griza are doar 16 ani şi poate fi considerat deja un geniu al informaticii. Dovadă stau premiile obţinute până acum: locul I şi punctaj maxim la olimpiada republicană 2012 de informatică, organizată de Ministerul Educaţiei. Iar lista poate continua: în ultimii ani a câştigat numeroase medalii de aur şi argint la competiţii naţionale şi internaţionale. Cel mai mult, tânărul se mândreşte cu medalia de aur la concursul Clock Tower School Romania 2012, unde a concurat cu echipe consacrate în IT din ţări precum Indonezia, Filipine, Bulgaria, România, care au un nivel mult mai dezvoltat în pregătirea olimpicilor în domeniul IT.

Daniel a fost pasionat de tehnologii informaţionale încă de la vârsta de 10 ani, când părinţii i-au cumpărat primul calculator. Aproximativ 25 de ore pe săptămână - acesta este timpul pe care Daniel îl dedică informaticii. Între timp, reuşeşte să fie şi unul dintre cei mai buni elevi din Liceul său.

Putem spune că Daniel este un copil obişnuit, cu vise mari. Este elev în clasa a X-a, la Liceul Teoretic “Orizont”, locuieşte în comuna Stăuceni împreună cu mama, profesoară la un colegiu din Chişinău, şi tatăl, care lucrează în domeniul construcţiilor. Şi visează la un viitor de campion: după absolvirea liceului, băiatul vrea să studieze la o facultate din Statele Unite, iar ulterior să se angajeze la o corporaţie multinaţională.
Pentru a-l susţine pe Daniel pe calea rezultatelor şi a performanţei, Fundaţia Edelweiss i-a oferit o bursă de studii, de care va beneficia timp de un an. Daniel Griza devine astfel unul dintre ambasadorii campaniei „Succesul tău este succesul Moldovei”, prin care Fundaţia Edelweiss îşi propune să susţină tinerii performanţi din ţara noastră, tineri care au dus faima REpublicii Moldova în întreaga lume.