Fundaţia lui Vlad Plahotniuc îl sprijină pe Victor Munteanu, tânărul arhitect care vrea să schimbe imaginea Chişinăului

20 August 2016
Victor Munteanu, student la arhitectură la Strasbourg şi câştigător a numeroase premii importante la concursuri naţionale şi internaţionale, a fost răsplătit pentru performanţele sale de către Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”. Victor a primit o bursă de merit în valoare de 20 000 de lei.
Fundaţia lui Vlad Plahotniuc îl sprijină pe Victor Munteanu, tânărul arhitect care vrea să schimbe imaginea Chişinăului
Victor Munteanu, student la arhitectură la Strasbourg şi câştigător a numeroase  premii importante  la concursuri naţionale şi internaţionale, a fost răsplătit pentru performanţele sale de către Fundaţia lui Vlad  Plahotniuc“Edelweiss”. Victor a primit o bursă de merit în valoare de 20 000 de lei.

Visul tânărului este să devină un bun arhitect şi să schimbe imaginea Chişinăului, oraşul său natal. "Ca arhitect,  îmi doresc să implementez ecologia în arhitectură, să fac construcţii din materiale reciclabile, reutilizabile, organice. Am decis să studiez la Strasbourg, deoarece acolo este o şcoală foarte puternică de arhitectură", a spus Victor Munteanu. 

Tânărul s-a declarat hotărât şi în cee ace priveşte modul în care va investi banii primit din partea Fundaţiei Edelweiss. "Arhitectura necesită nu doar timp, nu doar energie, dar şi multe materiale pentru proiecte, pentru carton, pentru machete, hârtie, creioane, acuarelă", a spus tânărul arhitect, bucuros de ajutorul primit. 

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss” oferă periodic sprijin pentru tinerii talentaţi şi studioşi, atât prin intermediul unor campanii sociale la nivel naţional, cât şi prin donaţii şi burse de studii.