Edelweiss va sprijini Uniunea Scriitorilor în realizarea unor proiecte

04 Octombrie 2010
Fundaţia Edelweiss va sprijini realizarea unor proiecte ale Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (USRM). Recent a avut loc o întâlnire dintre fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc, şi membrii Uniunii...
Edelweiss va sprijini Uniunea Scriitorilor în realizarea unor proiecte
Fundaţia Edelweiss va sprijini realizarea unor proiecte ale Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (USRM). Recent a avut loc o întâlnire dintre fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc, şi membrii Uniunii, unde s-a discutat despre colaborarea dintre cele două organizaţii, fiind punctate proiectele pentru care USRM are nevoie de finanţate.

Primul proiect ce urmează a fi realizat cu sprijinul Edelweiss este asistenţă culturală pentru copiii din orfelinate. Acesta prevede editarea a zece titluri de carte pentru copii. O bună parte din ediţii vor ajunge gratuit în orfelinatele din ţară. Mai mult, micuţii de la casele de copii vor avea ocazia să se întâlnească faţă în faţă cu cei mai iubiţi scriitori. Colaborarea dintre Edelweiss şi Uniunea Scriitorilor va continua cu realizarea unei emisiuni literare pentru copii şi organizarea unui Festivalul Naţional de Epigrame.

Fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc: „Suntem deschişi spre colaborare. Dvs. spuneţi-ne pentru care proiecte aveţi nevoie de finanţare. Noi realizăm importanţa pe care o are cultura într-o comunitate, astfel că trebuie să fie cât mai multe proiecte în această direcţie”.

Iulian Filip: „Suntem intrigaţi la Uniunea Scriitorilor pentru această ofertă de colaborare şi această mână întinsă, care nu este goală. Ne bucurăm că nu este o simplă intenţie. Se propune să demarăm din start, foarte concret, proiecte. Asta este bine”.