Fundaţia Edelweiss în vizită la Casa de copii “Preafericitul Iosif”

02 Noiembrie 2010
În cadrul campaniei „Împreuna Reuşim!”, echipa Fundaţiei “Edelweiss” a petrecut o zi împreună cu copiii de la Orfelinatul “Preafericitul Iosif”.
Fundaţia Edelweiss în vizită la Casa de copii “Preafericitul Iosif”
Astăzi, 2 noiembrie 2010, în cadrul campaniei „Împreuna Reuşim!”, echipa Fundaţiei “Edelweiss” a petrecut o zi împreună cu copiii de la Orfelinatul “Preafericitul Iosif”. Orfelinatul „Preafericitul Iosif” din capitală care găzduieşte 60 de copii fără tutelă părintească.

Fundaţia „Edelweiss” a început colaborarea cu Casa Copilului "Preafericitul Iosif" din primăvara 2010 când a renovat termopanele într-un bloc al instituţiei, a organizat o sărbătoare de Ziua Copiilor, a oferit toate rechizitele necesare elevilor pentru începutul unui nou an şcolar iar in septembrie 2010 a mai donat un set de electrocasnice pentru ca viaţa în orfelinat să fie mai uşoară.

Copiii orfelinatului sunt educaţi în mod sistematic în vederea formării şi dezvoltării facultăţilor intelectuale, morale şi fizice corecte. Casa de copii este condusa de Arhimandritul Petru, Episcop de Hâncu şi Vicar al Mitropoliei Moldovei. Grija de copii o au măicuţele care asigură un ansamblu de masuri care au ca scop asigurarea dezvoltării fizice armonioase a copiilor, întărirea sănătăţii, formarea şi perfecţionarea cunoştinţelor, priceperii şi deprinderilor de mişcare necesare atât pentru munca, cât şi pentru activitatea de zi cu zi.

Zilnic copilaşii merg la Liceul estetico-umanist „Onisifor Ghibu” care se află în apropierea orfelinatului, după ore fac lecţiile cu educatori speciali care sunt angajaţi la orfelinat iar seara copiii se ocupa cu muzica, dansuri, franceza şi engleza. „Copii din aşa sferă socială nu poţi să spui că nu sunt capabili, pur şi simplu lor le trebuieşte o conducere şi o îndreptare în viaţă, o cale care să le dea indicaţii concrete” a menţionat Livia Pantea, educator.

În prezent, orfelinatul „Preafericitul Iosif” îngrijeşte de 60 de copii. În 15 ani de existenţă aici au fost crescuţi până la majorat mai bine de 160 de orfani. Potrivit datelor oficiale, în Moldova, peste 11 mii de copii sunt crescuţi în diferite instituţii specializate.