Cea de-a 15-a bibliotecă a primit astăzi cărţi graţie Fundaţiei Edelweiss

10 Noiembrie 2011
Proiectul "Pentru Cartea Moldovei" lansat de fundaţia Edelweiss a ajuns la final. Ultimii care s-au bucurat de cărţi noi în bibliotecă sunt copiii din satul Zâmbreni, raionul Ialoveni.
Cea de-a 15-a bibliotecă a primit astăzi cărţi graţie Fundaţiei Edelweiss
Proiectul "Pentru Cartea Moldovei" lansat de fundaţia Edelweiss a ajuns la final. Ultimii care s-au bucurat de cărţi noi în bibliotecă sunt copiii din satul Zâmbreni, raionul Ialoveni. Ca orele petrecute în sala de lectură să nu fie lipsite de confort, fundaţia Edelweiss a donat bibliotecii din sat şi mobilierul necesar.

În bibliotecile săteşti ultimele cărţi au fost achiziţionate 20 de ani în urmă. Din lipsă de bani, autorităţile locale nu pot completa fondul de carte cu titluri noi. Timp de câteva luni, Fundaţia Edelweiss a reuşit să umple golul din bibliotecile din ţară cu 15 mii de volume în limba română.

Graţie donaţiei făcute de fundaţia Edelweiss, acum copiii din sate pot găsi cartea dorită pe rafturile bibliotecii din localitate. În cadrul campaniei "Pentru Cartea Moldovei" 15 mii de cărţi au ajuns pe rafturile bibliotecilor din ţară.