Au fost inaugurate mai mult de jumătate dintre parcurile promise de Edelweiss

14 Septembrie 2016
Peste 50 de copii au întâmpinat cu emoţii, dar cu bucurie şi entuziasm, echipa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”, la inaugurarea terenului de joacă din oraşul Ocniţa. Acesta este cel de-al 21-lea Parc Edelweiss deschis de la începutul verii şi până acum, în Republica Moldova.
Au fost inaugurate mai mult de jumătate dintre parcurile promise de Edelweiss
Peste 50 de copii au întâmpinat cu emoţii, dar cu bucurie şi entuziasm, echipa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”, la inaugurarea terenului de joacă din oraşul Ocniţa. Acesta este cel de-al 21-lea Parc Edelweiss deschis de la începutul verii şi până acum, în Republica Moldova.

Noul teren de joacă este deschis pentru toate familiile, gratuit, fiind dotat cu leagăne şi tobogane nou-nouţe, în care cei mici se pot juca în siguranţă. 
 “Mie îmi place topoganul învârtit şi am să vin aici toată ziua. De două zile, de când am văzut parcul, vin cu părinţii în fiecare zi şi aşteptam să fie gata şi să se deschidă”, a povestit Andreea, de 5 ani şi jumătate.

Mulţumiţi sunt şi părinţii, care au apreciat faptul că aceste locuri de joacă sunt moderne şi realizate din materiale de calitate. "Mulţumim Fundaţiei, iată acesta este un proiect interesant şi un loc deosebit de joacă pentru copiii noştri", a spus Aliona Raşinscaia, una din mămicile prezente la deschiderea parcului.

Pentru amenajarea terenului de joacă din Ocniţa, reprezentanţii Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” au colaborat cu autorităţile publice locale, care au venit în întâmpinarea acestei iniţiative.
”Suntem extrem de bucuroşi, astfel de investiţii care vin în oraş sunt binevenite. Zâmbetul copiilor şi mulţumirea părinţilor vorbesc cel mai bine despre cât de bine este primit şi cât de necesar era acest parc”, au completat reprezentanţii autorităţilor locale.

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” a amenajat până la acest moment peste jumătate din numărul de terenuri de joacă pe care planifică să le deschidă în mai multe oraşe din raioane şi din Chişinău, în cadrul proiectului Parcurile Edelweiss, dedicat anume creării unor locuri de joacă sigure şi moderne pentru copii. În paralel, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc desfăşoară o campanie de informare la nivel naţional cu privire la metodele prin pot solicita ajutor copiii şi femeile care sunt victime ale violenţei în familie, dar şi două campanii sociale în domeniul sănătăţii: Cabinetul pediatric mobil Renaşte Moldova şi Cutia pentru nou născuţi O nouă viaţă.