Cabinetul pediatric mobil a ajuns până la cel mai îndepărtat punct din raionul Soroca

01 Iulie 2016
Caravana campaniei Renaşte Moldova, iniţiată de Fundaţia Edelweiss, a ajuns şi până în cel mai îndepărtat punct din raionul Soroca, în satul Iarova. Zeci de copii din această localitate au fost examinaţi gratuit de medici specialişti. Cei mai mulţi dintre copii au beneficiat pentru prima dată de o investigaţie ultrasonografică, în urma căreia medicii au depistat şi afecţiunile de care suferă.
Caravana campaniei Renaşte Moldova, iniţiată de Fundaţia Edelweiss, a ajuns şi până în cel mai îndepărtat punct din raionul Soroca, în satul Iarova. Zeci de copii din această localitate au fost examinaţi gratuit de  medici specialişti. Cei mai mulţi dintre copii au beneficiat pentru prima dată de o investigaţie ultrasonografică, în urma căreia medicii au depistat şi afecţiunile de care suferă.

"Majoritatea copiilor examinaţi au amigdalite cronice sau carii dentare, iar unii au probleme şi cu tractul gastrointestinal", a spus medicul pediatru Olesea Verlan.

Părinţii s-au bucurat de vizita medicilor mai mult decât copiii lor, deoarece, susţin ei,  nu au nici timp şi nici bani ca să-şi ducă micuţii la spital.

Peste 3000 de copii din 40 de localităţi au beneficiat până acum de consultaţii gratuite în cadrul Campaniei "Renaşte Moldova",  iniţiată în luna aprilie de Edelweiss, fondată de Vlad Plahotniuc. Potrivit organizatorilor, timp de opt luni, copiii din satele Moldovei vor beneficia de asistenţă medicală gratuită.