Gimnasta Alexandrina a primit o bursă de performanţă din partea Edelweiss

27 Iulie 2012
Alexandrina Gheţoi are 15 ani şi este deja vice-campioană europeană la gimnastică. În ultimii ani, performanţele obţinute de Alexandrina au dus drapelul Moldovei sus, pe podiumurile competiţiilor internaţionale.
Gimnasta Alexandrina a primit o bursă de performanţă din partea Edelweiss
Alexandrina Gheţoi are 15 ani şi este deja vice-campioană europeană la gimnastică. În ultimii ani, performanţele obţinute de Alexandrina au dus drapelul Moldovei sus, pe podiumurile competiţiilor internaţionale. Tot performanţele tinerei gimnaste i-ar putea aduce, pe viitor, titlul de campioană olimpică, la care Alexandrina visează. Fundaţia Edelweiss i-a premiat succesele şi îi susţine visurile - oferindu-i o bursă pentru un an de zile, în cadrul campaniei "Succesul tău este succesul Moldovei!"

Cine este Alexandrina Gheţoi? O tânără talentată, îndrăgostită de gimnastică ritmică încă de la vârsta de 6 ani, când a păşit prima dată în sala de sport. Tânăra atletă este antrenată de Natalia Podgainaia – Maestra Sportului de Categorie Internaţională, Campioană la Gimnastică Ritmică. Profesorii săi spun că Alexandrina este foarte ambiţioasă, face sport cel puţin patru ore pe zi, dar niciodată nu s-a plâns şi nici nu a ţinut cont de durerile musculare. Se pare că a învăţat să lupte din greu pentru performanţă de la tatăl său, fost atlet renumit pe timpul Uniunii Sovietice, care însă a renunţat la sport şi s-a angajat într-o agenţie de pază.

Alexandrina Gheţoi este a treia tânără premiată de către Fundaţia Edelweiss, pe parcursul acestei luni. Bursa pentru un an de zile, primită de Alexandrina, arată implicarea Edelweiss în susţinerea tinerilor talentaţi din Republica Moldova.