Emoţii şi bucurie la a III-a ediţie a Galei Edelweiss

28 Octombrie 2016
Peste 1100 de beneficiari, părinţi şi copii, au fost alături de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss, pentru a sărbători cei 6 ani de activitate în domeniul caritabil. Evenimentul a avut loc la Chişinău, în cadrul celei de-a III-a ediţii a Galei Edelweiss.
Emoţii şi bucurie la a III-a ediţie a Galei Edelweiss
Peste 1100 de beneficiari, părinţi şi copii, au fost alături de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss, pentru a sărbători cei 6 ani de activitate în domeniul caritabil.  Evenimentul a avut loc la Chişinău, în cadrul celei de-a III-a ediţii a Galei Edelweiss.
 
"În cei 6 ani de activitate ai fundaţiei lui Vlad Plahotniuc, am fost martorii unor poveşti emoţionante, impresionante, despre familii afectate de greutăţi mari, pe care le-au depăşit cu încredere, cu putere şi cu sprijin atunci când a fost nevoie. Este adevărat, faptele bune aduc împreună oameni buni, cu suflet mare", au spus beneficiarii Edelweiss, amintindu-şi cazuri emoţionante petrecute în toţi aceşti ani.

Iar faptele bune făcute de Fundaţia Edelweiss s-au arătat pe parcursul întregii seri. In cadrul Galei, au fost premiaţi şi colaboratori ai Fundaţiei, care au avut un rol deosebit de important în realizarea campaniilor şi proiectelor sociale la nivel naţional, iniţiate pe parcursul acestui an de către Fundaţia lui Vlad Plahotniuc. Rând pe rând, pe scenă au urcat pentru a primi aplauzele beneficiarilor şi trofeele Galei, medicii care au mers în satele din ţară pentru a oferi consultaţii gratuite copiilor, prima familie cu tripleţi născuţi în perioada campaniei „O nouă viaţă”, primarii care au susţinut amenajarea parcurilor Edelweiss în oraşele lor şi susţinătorii dedicaţi ai luptei împotriva violentei în familie.
 
„Din 2010, Edelweiss a crescut frumos, prin fiecare proiect realizat cu succes, prin fiecare ajutor pe care l-am acordat. Anume aceste rezultate ne confirmă că într-adevăr merită să continuăm, nu doar câţiva ani de acum înainte, ci atât cât va fi nevoie în Republica Moldova de implicarea mea şi a Edelweiss pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie”, a spus fondatorul Edelweiss Vlad Plahotniuc, care a venit pe scena alături de unul dintre reporterii speciali ai Galei, Nicoleta, o fetiţă de 8 ani.
 
Vlad Plahotniuc a povestit despre un caz impresionant al unei tinere familii dintr-un sat din raionul Hînceşti. „Am aflat de curând povestea unei familii foarte frumoase, o familie din raionul Hînceşti, o familie tânără, cu trei copii. Ei ne-au scris şi aşa am aflat greutăţile mari pe care le au părinţii cu îngrijirea copiilor, cu handicapul celor două fetiţe. Am văzut fotografii cu casa în care trăiesc toţi 5 împreună, ceea ce cu greu se poate numi casă, este de fapt o odaie fără grup sanitar, fără condiţii. Dar ei sunt nişte oameni curajoşi, care luptă în fiecare zi, sunt oameni cărora aş fi onorat să le strâng mâna” a spus fondatorul Fundaţiei Edelweiss, Vlad Plahotniuc.

Pe membrii familiei Mititelu, Vlad Plahotniuc i-a invitat pe scenă, de unde au putut vedea primele fotografii cu noua lor casă din satul Sărata-Galbenă, oferită în dar de către Fundaţia Edelweiss. "Actele de proprietate sunt gata, aşteaptă să le semnaţi", le-a spus Vlad Plahotniuc.
 
Gala Edelwriss s-a încheiat cu o nouă surpriză pentru invitaţi, cu un spectaculos concert al cunoscutei interprete Loredana.
 
În total, în cei 6 ani de activitate, Edelweiss a susţinut peste  731 de mii de oameni, valoarea donaţiilor ajungând la 64 143 938 MDL.