550 de copii au început clasa I cu rechizite noi oferite de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”

04 Septembrie 2018
Odată cu primul sunet, reprezentanţii Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss” au împărţit copiilor de clasa întâi, de la liceului teoretic ”Mircea Eliade” din Nisporeni, ultimele seturi de rechizite din campania de anul acesta.
550 de copii au început clasa I cu rechizite noi oferite de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”
Odată cu primul sunet, reprezentanţii Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss” au împărţit copiilor de clasa întâi, de la liceului teoretic ”Mircea Eliade” din Nisporeni, ultimele seturi de rechizite din campania de anul acesta.

În cadrul proiectului lansat la mijlocul lunii august, 550 de copii din întreg raionul au primit în dar ghiozdane, caiete şi toate cele necesare unui început de şcoală aşa cum trebuie.

Cadourile au venit cu bucurie pentru cei mici, încântaţi de imaginile cu desene animate pe care le vor purta de acum mândri pe ghiozdan. Chiar dacă prima zi de şcoală le-a dat câteva emoţii, au recunoscut că abia aşteaptă să înveţe cât mai multe şi au promis echipei Edelweiss că frumoasele daruri îi vor motiva să ia doar note bune.

Dincolo de fericirea copiilor, campania Edelweiss a primit multe aprecieri şi din partea părinţilor, recunoscători că au fost astfel scutiţi de o mare cheltuială la începutul anului şcolar.

“Sunt mulţumită pentru că este o economisire din bugetul familiei. Banii aceştia îi folosim tot pentru copiii noştri. Întregii echipe Edelweiss, mulţumim, mulţumim din partea familiei noastre şi din partea tuturor părinţilor.”

“Este primul copil în clasa întâi şi nu ştiam ce trebuie şi ce nu, cred că ei sunt mai bine informaţi despre ceea ce trebuie.  Este binevenit. Ne bucurăm pentru susţinerea dumnealor şi le mulţumim mult. Am mai primit la grădiniţă şi caravana de Crăciun”, a spus una dintre mame.

Lidia Cucoş, directorul executiv al Fundaţiei, le-a transmis celor mici toate urările de bine din partea echipei în această nouă etapă importantă din viaţa lor.

“Noi am venit cu mare, mare drag şi cu mare plăcere de la Chişinău ca să vă pregătim tot ce vedeţi acum la voi pe măsuţe şi ne pare bine să vă revedem pe toţi atât de frumoşi. Această iniţiativă aparţine fundaţiei lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss”. Să aveţi parte de experienţe noi, experienţe frumoase. Să parcurgeţi cu uşurinţă calea care vă aşteaptă şi să ascultaţi de pedagogi.”

Alături de echipa Fundaţiei au fost preşedintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeş şi preşedintele filialei PDM, Vasile Bîtca. Au ţinut să mulţumească pentru această nouă campanie adresată oamenilor din Nisporeni şi pentru toate acţiunile care îi sprijină şi îi bucură pe locuitorii raionului.

“Vreau să mulţumesc personal, în numele consiliului raional, domnului Plahotniuc pentru că permanent a fost alături de copiii din Nisporeni”, a spus Ghenadie Verdeş, preşedintele raionului Nisporeni.

“Mulţumiri doamnei Lidia Cucoş şi domnului preşedinte al Fundaţiei, Vlad Plahotniuc. De atâta timp sunt alături de noi în diferite proiecte pe care le realizăm aici în raion în domeniul cultural, social, în infrastructură, dar şi în educaţie. Pe mine, ca cetăţean al acestui raion, mă bucură foarte mult că dumnealui nu a uitat de unde a pornit, nu a uitat că este de aici, din raionul Nisporeni.”, a declarat Vasile Bîtca.”