Fundaţia lui Vlad Plahotniuc ”Edelweis” aduce în viaţa vârsnicilor un strop de bucurie

21 Iulie 2017
Astăzi, reprezentanţii Fundaţiei Edelweiss, însoţiţi de membrii echipei mobile au fost în vizită în satele Negreşti şi Saca din raionul Străşeni, la două dintre beneficiarele campaniei "Respect pentru Seniori".
Fundaţia lui Vlad Plahotniuc ”Edelweis” aduce în viaţa vârsnicilor un strop de bucurie
Astăzi, reprezentanţii Fundaţiei Edelweiss, însoţiţi de membrii echipei mobile au fost în vizită în satele Negreşti şi Saca din raionul Străşeni, la două dintre beneficiarele campaniei "Respect pentru Seniori". Echipa le-a ascultat povestea de viaţă, dar le-a şi oferit o mână de ajutor prin gospodărie.

Maria Şargu are 80 de ani. Bătrâna spune că de ani buni singurătatea o macină, iar unica alinare îi mai sunt asistenţii din echipa mobilă a Fundaţiei, care îi calcă săptămânal pragul, oferindu-i îngrijirea şi asistenţa de care are nevoie. "Îi măsurăm tensiunea să vedem starea ei de sănătate şi apoi îi facem curat. De fiecare dată când venim la doamna Maria ea ne aşteaptă la poartă " a declarat Valeria Stanciu, asistent medical.

O altă pensionară vizitată astăzi de către echipa Edelweiss este şi Matriona Garabagiu. Bătrâna de 85 de ani se mişcă greu, de aceea ajutorul pe care îl primeşte este unul binevenit. "Tare este bine, este mai vesel, am cu cine schimba o vorbă, îmi aduc câte o căldare cu apă, îmi mai mătură. Tare le mulţumesc. Dumnezeu să le trimită sănătate" a afirmat doamna Matriona.

„Suntem extrem de mândri de acest proiect, deoarece astfel putem avea grijă de cei 40 de bătrânei care ajunşi şi rămaşi singuri în pragul bătrâneţii merită să se bucure de atenţia şi grija noastră” a spus Lidia Cucoş, director executiv al Fundaţiei "Edelweiss”.

Campania "Respect pentru Seniori" a fost lansată în luna mai curent de către Fundaţia lui Vlad Plahotniuc”Edelweiss” în colaborare cu Ambasada Austriei şi Asociaţia pentru Educaţie „Neoumanist” şi are are drept scop principal sprijinirea vârsnicilor singuri. Astfel, 40 de persoane în etate din raionul Străşeni vor beneficia de asistenţă medicală şi îngrijire la domiciliu, dar şi de servicii de asistenţă socială.

Campania "Respect pentru seniori", iniţiată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss”, va dura nouă luni.