Ansamblul naţional „Joc” la 65 de ani

01 Noiembrie 2010
Ansamblul naţional „Joc” a împlinit 65 de ani de la înfiinţare, iar conducătorul acestuia, Vladimir Curbet, a ajuns la vârsta de 80 de ani
Ansamblul naţional „Joc” la 65 de ani
Ansamblul naţional „Joc” la 65 de ani
Ansamblul naţional „Joc” a împlinit 65 de ani de la înfiinţare, iar conducătorul acestuia, Vladimir Curbet, a ajuns la vârsta de 80 de ani. În plus, marchează 54 de ani de activitate în scenă. Concertul jubiliar a fost organizat la Palatul Naţional din Chişinău cu suportul Fundaţiei "Edelweiss".

Pe parcursul câtorva decenii de activitate, tradiţia dansului popular a fost prezentată spectatorilor din circa 65 de ţări din întreaga lume: Franţa, Portugalia, Australia, Noua Zeelandă, Belgia, Olanda, Danemarca, Finlanda, Germania, Grecia, Turcia, Egipt, Libia, Tunisia, Siria, Liban, Mexic, Venezuela, Columbia, Argentina, Brazilia, Peru, Ecuador, Chile, Uruguai, India, etc.

Aneta Serbuşcă, Director Executiv Fundaţia Edelweiss: " Sunt foarte mulţumită că Fundaţia Edelweiss reuşeşte să susţină proiecte culturale şi personalităţi culturale ale Republicii Moldova. Din partea consiliului Fundaţiei Edelweiss şi a fondatorului, domnului Vlad Plahotniuc, aş vrea să aduc sincere felicitări şi urări de bine. La mulţi ani şi la mai mult şi la mai mare."

Diana Danu, purtător de cuvânt, Vlad Plahotniuc: " Vin aici să vă exprim adâncul respect şi admiraţie pentru frumoasa şi excelenta dumneavoastră carieră, atât din partea mea personală, cât şi din partea domnului Plahotniuc."

La eveniment au fost prezenţi iubitorii de folclor, oameni de cultură şi funcţionari de stat care au adresat urări de bine colectivului " Joc" şi conducătorului acestuia, dlui Vladimir Curbet, care a glumit din scenă: " Să ne dea Dumnezeu sănătate şi, cine poate, şi câte un bacşiş câteodată "