Edelweiss susţine performanţa!

13 Iulie 2012
Andrei Ivanov este tânărul care a dus faima Moldovei peste hotarele ţării ocupând locuri de frunte la concursuri internaţionale de matematică. La doar 18 ani, tânărul se poate lăuda cu o colecţie întreagă de medalii şi menţiuni, pe care le-a obţinut rezolvând probleme care-i pun în impas până şi pe matematicienii consacraţi.
Edelweiss susţine performanţa!
Andrei Ivanov este tânărul care a dus faima Moldovei peste hotarele ţării ocupând locuri de frunte la concursuri internaţionale de matematică. La doar 18 ani, tânărul se poate lăuda cu o colecţie întreagă de medalii şi menţiuni, pe care le-a obţinut rezolvând probleme care-i pun în impas până şi pe matematicienii consacraţi. Andrei este autorul cărţii „Probleme de Geometrie Competitivă” care a fost publicată în Romania în 2009 şi cuprinde un volum de peste 250 de probleme de geometrie.

Matematica a fost pentru el o pasiune şi o lecţie de viaţă. L-a disciplinat şi l-a făcut un învingător, iar la final i-a adus cel mai frumos cadou: admiterea la Institutul Tehnologic din Massachusetts. Datorită ofertei de studii, a campusului universitar şi a laboratoarelor dotate de care dispune instituţia, în 2012, Institutul Tehnologic din Massachusetts a fost cotat în topul internaţional ca a doua cea mai bună instituţie universitară din lume.

Preşedintele Singapore, cel din Costa Rica, secretarul general al ONU, dar şi premierul Greciei sunt doar câteva personalităţi care au absolvit Institutul Tehnologic din Massachusetts.

Admiterea la prestigioasa universitate este şi recompensa lui Andrei, pentru anii de şcoală în care a învăţat într-un ritm greu de imaginat pentru cei de vârsta lui. Ori de câte ori a urcat pe podium, spune că a avut emoţii, însă a ridicat capul sus, gata să mai dea o probă dacă ar fi fost nevoie.

Andrei este pasionat şi de imagine, aşa că în puţinul timp liber pe care îl are face fotografii şi filme media. Admiterea la faimoasa universitate americană, spune el, îi va da posibilitatea să combine toate ocupaţiile sale.

Tânărul care provine dintr-o familie modestă, a ajuns o mândrie nu doar pentru părinţii săi, ci şi pentru întreaga ţară, devenind un exemplu de performanţă.

În cadrul campaniei de susţinere a tinerilor performanţi „Succesul tău este succesul Moldovei!”, Fundaţia Edelweiss va susţine tânărul talentat cu o bursă de studii pe durata unui an.