Fundaţia Edelweiss îl premiază pe Marian Platonov, tânărul moldovean care l-a imobilizat pe atentatorul din Iaşi

08 Iulie 2013
Fundaţia Edelweiss îi va oferi 30.000 MDL tânărului student Marian Platonov, pentru curajul de care a dat dovadă astăzi, în momente critice, când o persoană cu probleme psihice a ameninţat detonarea unui bombe la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza din Iaşi”.
Fundaţia Edelweiss îl premiază pe Marian Platonov, tânărul moldovean care l-a imobilizat pe atentatorul din Iaşi
Fundaţia Edelweiss îi va oferi 30.000 MDL tânărului student Marian Platonov, pentru curajul de care a dat dovadă astăzi, în momente critice, când o persoană cu probleme psihice a ameninţat detonarea unui bombe la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Tânărul originar din Republica Moldova a fost cel care a intervenit, reuşind imobilizarea celui care ameninţa viaţa colegilor şi profesorilor săi.

Considerăm că gestul lui Marian Platonov este unul extraordinar, iar curajul său ne face mândri pe noi toţi, cetăţenii Republicii Moldova. Cei 30.000 MDL, pe care îi oferim, reprezintă o modestă recompensă pentru Marian Platonov, un tânăr care merită pe deplin recunoştinţă şi apreciere publică, atât în Republica Moldova, cât şi în România.

Fundaţia Edelweiss rămâne fidelă crezului său de a sprijini inteligenţa, efortul, generozitatea şi curajul - oriunde s-ar manifesta acestea.