Vlad Plahotniuc a anunţat astăzi la Nisporeni extinderea proiectului ”O nouă viaţă” iniţiat de Fundaţia Edelweiss

15 Iunie 2017
Fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc, a vizitat astăzi Spitalul Raional Nisporeni pentru a anunţa extinderea proiectului „O nouă viaţă”, în cadrul căruia sunt distribuite produse pentru nou-născuţi. El a felicitat mămicile şi le-a oferit cutia-cadou ce conţine lucruri necesare pentru primele luni de viaţă ale bebeluşilor.
Vlad Plahotniuc a anunţat astăzi la Nisporeni extinderea proiectului ”O nouă viaţă” iniţiat de Fundaţia Edelweiss
Fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc, a vizitat astăzi Spitalul Raional Nisporeni pentru a anunţa extinderea proiectului O nouă viaţă”, în cadrul căruia sunt distribuite produse pentru nou-născuţi. El a felicitat mămicile şi le-a oferit cutia-cadou ce conţine lucruri necesare pentru primele luni de viaţă ale bebeluşilor.

Cu siguranţă, unul dintre cele mai frumoase momente în viaţa fiecăruia dintre noi este cel când se naşte un copil. Am trăit şi eu aceste momente cândva, la o perioadă de zece ani, cu cei doi feciori ai mei. Şi desigur, înţeleg aceste momente, acele emoţii pe care le trăieşte oricine a trecut prin aceste clipe. De aceea, astăzi, aici, în maternitatea de la Nisporeni, pe meleagurile mele de baştină, împreună cu colegii de la Fundaţia Edelweiss, am anunţat extinderea Campaniei “O nouă viaţă”, în cadrul căreia noi oferim o cutie a bebeluşului care conţine lucruri necesare pentru îngrijirea micuţilor în primele lor luni de viaţă,” a declarat Vlad Plahotniuc.

Directoarea Spitalului Raional a fost impresionată de gestul frumos pe care l-a făcut Fundaţia Edelweiss, de grija şi interesul pe care l-a arătat Plahotniuc pentru spital, dotarea acestuia şi modul cum sunt îngrijiţi pacienţii.

Eu sunt foarte mulţumită că Fundaţia Edelweiss a ales spitalul nostru printre primele din ţară pentru implementarea acestui proiect. Şi este un suport esenţial, în afară de financiar, chiar şi emoţional pentru tinerele mame şi noi sperăm foarte mult că aceasta ne va mări şi natalitatea în spitalul nostru. Şi sperăm încă foarte mult, cu vizita domnului Preşedinte, Vlad Plahotniuc, vom avea şi alte proiecte în spitalul din Nisporeni, fiindcă merită Nisporeniul un spital cu servicii de calitate şi noi, lucrătorii medicali, suntem  în stare să le oferim,” a declarat Lidia Crăciun, director al Spitalului Raional Nisporeni.

La rândul său, fondatorul Edelweiss a mulţumit lucrătorilor medicali pentru dedicaţia cu care îşi fac meseria şi a declarat că împreună cu Fundaţia se va implica în continuare în viaţa nisporenilor, atât pentru dotarea spitalului, cât şi cu alte proiecte necesare comunităţii. Vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi, pentru că aveţi grijă de pacienţi, pentru dedicaţia cu care vă implicaţi şi succes în continuare. Noi o să încercăm să schimbăm mult. În dotarea instituţiei, în salarizarea medicilor şi a lucrătorilor medicali. Potenţialul se schimbă, cresc posibilităţile şi o să le resimţiţi şi aici. Încă o dată, mulţumiri, a afirmat Plahotniuc.

Proiectul „O nouă viaţă” a fost lansat de Edelweiss la 12 iulie 2016 la Maternitatea Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău. Proiectul constă în distribuirea cutiilor-cadou mamelor, la naştere. Cutia oferită conţine o saltea, aşternuturi, hăinuţe, scutece şi alte obiecte pentru îngrijirea nou-născuţilor.

În 2017 a fost dat startul proiectului în alte 3 maternităţi din ţară Nisporeni, Edineţ şi Cahul, urmând ca el să fie extins la nivel naţional.