Copiii de la Centrul de Plasament „Preafericitul Iosif”, în vizită la Bookfest

02 Septembrie 2018
Echipa Edelweiss a organizat, astăzi, vizita a circa 20 de copii de la Centrul de plasament „Preafericitul Iosif” la Salonul Internaţional de Carte Bookfest.
Copiii de la Centrul de Plasament „Preafericitul Iosif”, în vizită la Bookfest
Echipa Edelweiss a  organizat, astăzi, vizita a circa 20 de copii de la Centrul de plasament „Preafericitul Iosif” la Salonul Internaţional de Carte Bookfest.
 
Fundaţia Edelweiss a oferit copiilor vouchere în valoare de 20.000 MLD, pentru ca ei să îşi poată alege cărţile preferate de la standurile evenimentului. Mai mult de atât, micuţii au avut parte şi de surpriza de a-l întâlni pe renumitul scriitor Iulian Filip.
 
De îndată ce au intrat în sala plină de cărţi, cei mici au fost dornici să viziteze cât mai multe standuri şi să răsfoiască volumele. Uşor, uşor, fiecare şi-a dat seama ce îşi doreşte şi au ales cu mare grijă cărţile pe care au decis să le citească.
 
“Eu mi-am ales cărţulia cu înţelepciune, deoarece îmi doresc să fiu mai înţelept. Aici sunt multe citate în fiecare zi pe care poţi să le citeşti ", ne-a spus unul dintre copilaşi.
 
Domeniile de care au fost interesaţi au fost dintre cele mai diverse. Un alt copil ne mărturisea: "Am ales cartea gesturilor. Să înţeleg ce înseamnă unele gesturi. Să pot să citesc oamenii.”
 
După ce s-au bucurat de cărţile cumpărate, copiilor le-am pregătit şi o altă surpriză – întâlnirea cu renumitul autor de literatură pentru copii – Iulian Filip.
 
Impresionată de acest lucru şi de opera scriitorului, una dintre fetiţe ne spunea: “îmi dă aşa nişte emoţii ca să fiu din nou mică, să citesc din nou cărţi pentru copii. Îmi place chiar cum este ilustrată cartea".
 
"Mă mândresc că îl pot vedea, mă bucur. De când l-am întâlnit pe Iulian Filip, încerc să găsesc mai multe cărţi scrise de el şi să le citesc"
 
Încântarea reuniunii a fost de ambele părţi, căci şi autorul ne-a spus în cuvintele frumoase cu care ne-a obişnuit că: "Scriitorul la masa de scris sigur că îşi imaginează relaţia cărţii, cum ajunge cartea, dar această practică de întâlnire a scriitorilor cu cititorii, această întâlnire suplimentează motivările copiilor în relaţia lor cu cartea".
 
După frumoasa experienţă, Elena Guţu, educatoarea copiilor şi-a exprimat şi ea bucuria şi mulţumirea pentru sprijinul Fundaţiei de a-i aduce pe copii la Bookfest.
 
"Mulţumim frumos Fundaţiei Edelweiss, în special domnului Plahotniuc. Copiii au fost surprinşi, au fost entuziasmaţi. Ei sunt la acea vârstă când au nevoie să acumuleze cât mai multe cunoştinţe şi încep să vină pe acest drum al cunoştinţelor."
 
Dorina Postu, manager de proiect, a vorbit despre importanţa cărţilor pentru copii acum că începe un nou an şcolar şi a transmis speranţa ca gestul Fondatorului Edelweiss, Vlad Plahotniuc, să aducă bucurie şi zâmbete pentru cei mici.
 
"Este o mare bucurie pentru Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” să poată oferi un aşa cadou preţios la aceşti copii, mai ales că se începe un an şcolar şi cărţile sunt o necesitate. Este un mic gest prin care Fondatorul Edelweiss şi-a dorit să le aducă un strop de bucurie şi multe zâmbete acestor minunaţi copii."