Seniorii surprinşi cu daruri în preajma Zilei Internaţionale a Persoanelor în Etate

29 Septembrie 2018
Ne-am dorit ca bunicii de la centrul “Încrederea” din oraşul Nisporeni să aibă o sărbătoare specială anul acesta şi le-am făcut o surpriză înainte de Ziua Internaţională a Persoanelor în Etate.
Seniorii surprinşi cu daruri în preajma Zilei Internaţionale a Persoanelor în Etate
Ne-am dorit ca bunicii de la centrul “Încrederea” din oraşul Nisporeni să aibă o sărbătoare specială anul acesta şi le-am făcut o surpriză înainte de Ziua Internaţională a Persoanelor în Etate.

Pe lângă felicitările noastre sincere şi urările de bine, i-am vizitat cu daruri şi împreună cu echipa de la centru le-am organizat un program artistic special.

“Iată acest dar l-am primit, sunt foarte mulţumită că ne-au luat în seamă şi n-au uitat de bătrâni. E moale, e caldă, taman dacă va fi o iarnă, nu mai trebuie foc, e bine, iaca cât e de călduţă. Doresc foarte multă sănătate, multă multă, să fie sănătoşi aceştia care depun forţă pentru bătrâni, să ajungă şi ei anii mei”, ne-a spus Vera Munteanu, o doamnă care de 10 ani vine la Centru pentru a-şi petrece timpul liber.

Reacţiile bătrâneilor au fost pe măsură, iar bucuria pe care am văzut-o pe chipurile lor, a fost cea mai frumoasă răsplată.

Am primit cadouri, mulţumim Fundaţiei ”Edelweiss”, suntem recunoscători pentru ce a făcut pentru noi”. “Ne simţim foarte bine, avem o plăcere sufletească foarte mare. Eu personal nu m-am aşteptat la un cadou aşa bogat. Mulţumim foarte mult, le dorim multă sănătate”. “Mulţumim că au avut grijă de noi şi tineretul din ziua de azi se gândeşte la aceştia bătrâni”. “Dar cum, le-am primit de la Vlad Plahotniuc. Mulţumesc, foarte bun om şi foarte… pentru noi, foarte bun om”, sunt doar câteva dintre mărturiile beneficiarilor.

Prietenia noastră cu acest centru durează deja de ani buni şi avem grijă ca oamenii de aici să nu ducă lipsuri. Pe lângă cadourile personale, am oferit echipei un cuptor electric nou.

“Vreau să mulţumesc mult celor care au fost şi ne-au fost alături şi au participat cu noi la această frumoasă sărbătoare, îndeosebi şi cu multă dăruire de suflet, Fundaţiei ”Edelweiss” condusă de domnul Vlad Plahotniuc, ori de cîte ori am avut nevoie, am apelat, am telefonat şi totdeauna au fost receptivi, ne-au adus ceea ce aveam nevoie”, a declarat Aurelia Artene, directoarea Centrului.

La eveniment au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Ghenadie Verdeş, preşedintele raionului şi Grigore Robu, primarul oraşului Nisporeni i-au felicitat pe bunicii din Centrul “Încrederea”.

“Noi deja al 3-lea an, consecutiv, suntem alături de înaintaşii noştri în vârstă, de buneii noştri spirituali. Vin cu mesajul de felicitare şi de mulţumire către toţi înaintaşii”, a spus primarul.

“Ne bucurăm că alături de noi a fost şi Fundaţia lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss” care a venit cu cadouri pentru, nu vreau să le spun persoane în vârstă, pentru că sunt persoane care au încă putere, dar care au nevoie de sprijinul nostru. Şi noi ca tânara generaţie care urmează să atingem această vârstă frumoasă ne vom strădui să facem tot posibilul pentru ca să aibă o viaţă mai uşoară”, a declarat Ghenadie Verdeş.

Nici Vasile Bîtcă, preşedintele Organizaţiei Teritoriale PD Nisporeni, nu a lipsit de la petrecerea noastră. “Avem multe proiecte în Nisporeni cărora le dăm viaţă împreună cu Fundaţia ”Edelweiss”, împreună cu domnul Vlad Plahotniuc, care este de aici, din Nisporeni, şi nici o dată nu a uitat de unde a pornit şi asta trebuie să fie o categorie a persoanelor, care ies dintr-o localitate sau dintr-un raion, ca să vină permanent să fie alături de noi, în continuare”.

Dorina Postu, managerul de proiect al Fundaţiei ”Edelweiss”, a fost responsabilă de buna desfăşurare a evenimentului. “De ziua persoanelor în etate dorim tuturor bunicilor multă, multă sănătate şi mulţi ani lipsiţi de griji. Toate persoanele în etate merită toată aprecierea şi respectul nostru, de aceea ei nu trebuie uitaţi, nu trebuie abandonaţi”, a spus ea.

Centrul de reabilitare şi integrare socială "Încredere" a fost fondat în 2007. Anual, peste 200 de bătrâni din oraşul Nisporeni beneficiază de serviciile de sprijin ale Centrului.