Secţia consultativă a Spitalului Raional Nisporeni - renovată cu sprijinul Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”

15 Iunie 2018
Secţia consultativă a Spitalului Raional Nisporeni a fost construită în anul 1946, iar de atunci nu a fost reparată niciodată. 13 medici lucrează aici şi, zilnic, primesc peste 700 de pacienţi. Cu sprijinul Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”, astăzi, după mai mult de 70 de ani, secţia este ca nouă.
Secţia consultativă a Spitalului Raional Nisporeni - renovată  cu sprijinul Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”
Secţia consultativă a Spitalului Raional Nisporeni a fost construită în anul 1946, iar de atunci nu a fost reparată niciodată. 13 medici lucrează aici şi, zilnic, primesc peste 700 de pacienţi. Cu sprijinul Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”, astăzi, după mai mult de 70 de ani, secţia este ca nouă.

Pereţii, uşile, geamurile, sistemul electric, coridorul, recepţia - toate au fost reabilitate pentru ca medicii să poată lucra aici în condiţii decente, iar pacienţii să poată fi trataţi într-un spaţiu sigur şi modern.

Alături de echipa Edelweiss, la evenimentul de inaugurare a secţiei au fost prezenţi medici ai spitalului şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, cu toţii încântaţi de noile condiţii de lucru şi primire a pacienţii din raion.

“Un spaţiu european”, aşa descrie secţia renovată unul dintre medicii care lucrează aici.  “Suntem foarte bucuroşi, spitalul acesta chiar avea nevoie de o astfel de renovare. Foarte binevenit pentru copii şi pentru toată lumea. E mai confortabil, mai plăcut, ne apropiem puţin mai mult de Europa. Şi faptul că s-a creat un spaţiu de joacă e extraordinar, cred că până acum nu am văzut într-un spital aşa ceva”, a spus un alt medic.

Lidia Crăciun, directorul spitalului, spune că această investiţie a transformat instituţia, dar şi că fără susţinerea Fundaţiei nu ar fi avut fonduri pentru a o realiza.

“Mă bucur mult de această investiţie a Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”. Această secţie oferă servicii medicale pentru aproximativ 70.000 pacienţi pe an. Cu siguranţă şi pentru ei va fi o schimbare foarte binevenită.”

Preşedintele raionului, Ghenadie Verdeş, cunoaşte bine proiectele pe care Edelweiss le desfăşoară în Nisporeni. Apreciază nespus sprijinul pe care oamenii îl primesc, fie că este vorba de un ajutor personal, aşa cum se întâmplă prin campania “O nouă viaţă”, fie că este un sprijin pentru întreaga comunitate.

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edeleweiss” este în suportul nostru, este de nedescris importanţa acestei intervenţii. Îi mulţumim foarte mult, pentru că într-adevăr sunt implementate foarte multe proiecte în raionul Nisporeni”,  a declarat Ghenadie Verdeş.

Şi Vasile Bîtcă, preşedintele organizaţiei teritoriale a PDM şi bine cunoscut de mulţi locuitori ai raionului Nisporeni, a ţinut să îi transmită mulţumiri personale fondatorului Edelweiss, pentru că îşi doreşte şi reuşeşte să facă atât de multe pentru raionul în care s-a născut.

“Este important că cei ce sunt din Nisporeni nu uită de unde au plecat. Vorbesc despre domnul Vlad Plahotniuc, care prin toate lucrurile frumoase pe care le face pentru raionul nostru ne arată că pentru el Nisporeniul e acasă, iar nisporenenii îi sunt vecini şi prieteni.”

Inaugurarea secţiei a avut loc cu doar două zile înaintea Zilei profesionale a lucrătorului medical şi farmacistului, care este sărbătorită pe 17 iunie, această renovare venind şi ca un dar pentru întreg personalul medical care lucrează aici. În cadrul evenimentului, Lidia Cucoş, directorul executiv al Fundaţiei, a transmis un mesaj de felicitare din partea lui Vlad Plahotniuc.

„Vreau să vă transmit un gând bun din partea fondatorului Edelweiss, Vlad Plahotniuc. Dumnealui vă asigură de toată recunoştinţa pentru profesionalismul, pentru talentul, pentru dăruirea cu care vă îngrijiţi, zi de zi, de fiecare pacient de aici. Iar pentru că suntem în preajma Zilei lucrătorului medical, daţi-mi voie să vă felicităm şi să vă dorim ani buni de acum înainte”, a încheiat Lidia Cucoş.