Concert inedit în Capitală, marca ”Moldovan National Youth Orchestra”

01 August 2016
Amatorii de muzică simfonică din Chişinău au avut parte de un spectacol inedit. Artiştii de la „Moldovan National Youth Orchestra” au interpretat, sub bagheta dirijorului Andriano Marian, zece coloane sonore ale unor filme celebre, în cadrul concertului intitulat „Hans Zimmer and John Williams Tribute”.
Concert inedit în Capitală, marca ”Moldovan National Youth Orchestra”
Amatorii de muzică simfonică din Chişinău au avut parte de un spectacol inedit. Artiştii de la „Moldovan National Youth Orchestra” au interpretat, sub bagheta dirijorului Andriano Marian, zece coloane sonore ale unor filme celebre, în cadrul concertului intitulat „Hans Zimmer and John Williams Tribute”. Evenimentul a fost găzduit de sala Teatrului Naţional ”Eugene Ionesco” şi a beneficiat de prezenţa a numeroşi admiratori ai „Moldovan National Youth Orchestra”, care au activat până de curând sub denumirea de „Chişinău Youth Orchestra”.

Cele zece piese, selectate din filmele ”Pirates of the Caribbean”, ”Gladiator”, ”Harry Potter”, ”Star Wars”, ”Schindler`s List”, ”Jurassik Park”, ”Home Alone” şi ”Indiana Jones”, au fost pe placul publicului venit să-i admire pe tinerii instrumentişti de la „Moldovan National Youth Orchestra”. Prestaţia maestrului Andriano Marian şi a „Moldovan National Youth Orchestra” i-a încântat pe spectatori şi i-a făcut să aplaude îndelung spectacolul extraordinar la care au asistat.

„A fost minunat. Am primit o plăcere deosebită de la piesele interpretate în această seară. Urmăresc cu atenţie evoluţiile Moldovan National Youth Orchestra. Este o orchestră interesantă, care vine mereu cu idei noi, prin care surprinde publicul”, a declarat una dintre spectatoarele prezente în sală.

Ediţia concertelor de vară susţinute de Moldovan National Youth Orchestra în perioada iulie – august, cuprinde mai multe evenimente muzicale speciale printre care se numără: „Muzică de Film”, Concert Open Air la Cetatea Soroca, Recital alături de Valentina Naforniţa, dar şi un concert grandios la Filarmonica din Kiev. Aceste concerte susţinute de Moldovan National Youth Orchestra beneficiază de sprijinul Fundaţiei lui Vlad Pahotniuc ,,Edelweiss”, care este partener general al acestei acţiuni culturale de excepţie.