Au început preselecţiile pentru concertele de vară ale "Chişinău Youth Orchestra"

04 Iunie 2016
Chişinău Youth Orchestra cu care Fundaţia Edleweiss a dezvoltat de-a lungul timpului o frumoasă colaborare, a început selecţia unor tinere talente pentru completarea trupei sale, cu care va susţine vara aceasta mai multe concerte extraordinare. Selecţia s-a realizat de către o comisie formată din doi dirijori profesionişti, în faţa cărora zeci de tineri instrumentişti şi-au prezentat abilităţile sale de muzicieni.
Au început preselecţiile pentru concertele de vară ale "Chişinău Youth Orchestra"
"Chişinău Youth Orchestra", cu care Fundaţia Edleweiss a dezvoltat de-a lungul timpului o frumoasă colaborare, a început selecţia unor tinere talente pentru completarea trupei sale, cu care va susţine vara aceasta mai multe concerte extraordinare. Selecţia s-a realizat de către o comisie formată din doi dirijori profesionişti, în faţa cărora zeci de tineri instrumentişti şi-au prezentat abilităţile sale de muzicieni.

„Când selectăm pentru vară, desigur trebuie să fie nişte candidaţi care au o bază tehnică pentru a cânta un program foarte-foarte complex. Sunt foarte încântat că vin tineri şi prin asta şi orchestra o să se împrospăteze, o să întinerească şi mai mult”, a declarat directorul Chişinău Youth Orchestra şi membru al comisiei de selecţie, Andriano Marian.

Peste 30 de tineri, s-au prezentat la acest concurs cu multă emoţie, dar şi responsabilitate. „Cred că pot să iau foarte multe lucruri bune de la această orchestră. Este foarte interesant şi de aceea eu vreau să mai am experienţă”, a declarat o tânără participantă la concurs.

Membrii comisiei s-a declarat mulţumiţi de prestaţia tinerilor care s-au prezentat la selecţie. "Astăzi am ascultat mai mulţi tineri şi putem spune că este plăcut pentru că sunt oameni care au crescut, care se manifestă foarte bine. Eu cred că mulţi dintre ei vor fi acceptaţi şi vom schimba componenţa orchestrei în acest an", a menţionat dirijorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet, Mihail Secikin.

Menţionăm că, în urma audiţiilor care se vor realiza la Chişinău şi la Kiev, urmează să fie selectaţi 30 de tineri instrumentişti care vor lua parte la concertele de vară ale "Chişinău Youth Orchestra". Partenerul general al acestor concerte este Fundaţia Edelweiss, înfiinţată de Vlad Plahotniuc.